Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Σκιώδης κυβέρνηση ΝΔ- Δύο τοποθετήσεις «υπουργών» που προκαλούν ερωτήματα, και ένα ωραίο τραγούδι!

Σκιώδη κυβέρνηση, ανακοίνωσε ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ως μάχιμο σχήμα, που θα αντιμετωπίσει την σημερινή κυβέρνηση, του Αλέξη Τσίπρα.
Από τους σκιώδεις «υπουργούς», δύο είναι αυτοί, που προκαλούν τις περισσότερες συζητήσεις με έντονα ερωτηματικά, ακόμα και στον χώρο της ΝΔ:
Στο Υπουργείο Εσωτερικών, τοποθετείται ο Μάκης Βορίδης, και
στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Και οι δύο, βρέθηκαν σε καλές θέσεις, στην Νεοδημοκρατική «οικογένεια», αλλά όχι με φυσική γέννα.
Υιοθετήθηκαν, από τον Αντώνη Σαμαρά, και
μεταφέρθηκαν σαν ναυαγοί, από την τρικυμισμένη θάλασσα του ΛΑΟΣ, στις ασφαλέστερες ακτές της Νέας Δημοκρατίας.

Ας δούμε εν ολίγοις τα πρόσωπα...

Μάκης Βορίδης
(στην ιστορική φωτο του 1985, κρατάει αυτοσχέδιο τσεκούρι, και περιπολεί, με συντρόφους του της ΕΠΕΝ, ψάχνοντας να ξετρυπώσουν αναρχικούς αντιπάλους)

Ξεκίνησε, στις αρχές της δεκαετίας του 80, ως γραμματέας νεολαίας της ΕΠΕΝ, που είχε ιδρύσει από τις φυλακές, ο δικτάτορας, Γεώργιος Παπαδόπουλος.
Τσεκουράτος τότε στους λόγους του, στρεφόταν κατά της βίας-όπως έλεγε-της Αριστεράς, όμως, ο ίδιος κυκλοφορούσε με τσεκούρι, για να το χρησιμοποιεί εναντίον των αναρχικών, που θα τύχαινε να συναντήσει στον δρόμο. 

Έγινε μάλιστα και τραγούδι, σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου, και στίχους Σεμίνας Διγενή.
Το τραγούδι, ερμήνευσε η Σεμίνα...



Το 1994 ίδρυσε και έγινε πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος Ελληνικό Μέτωπο, αλλά έλαβε μηδενικά ποσοστά, στις εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις, ευρωεκλογές και δημοτικές εκλογές στην Αθήνα. Απογοητευμένος, το 2005, προσχώρησε, στον ΛΑΟΣ, του Γιώργου Καρατζαφέρη, και δια αυτού, κατόρθωσε επιτέλους να γευτεί κρατικά αξιώματα: πρώτα ως εκλεγμένος Νομαρχιακός σύμβουλος (2006) και μετά, ως βουλευτής Αττικής (2007). Ακολούθησε μια πορεία, που τον έκανε Υπουργό Υποδομών. Αναζητώντας συνεχώς το καλύτερο (για τον εαυτό του) το 2012, μεταπήδησε στην ΝΔ, με τον φίλο του Γεωργιάδη, προκαλώντας την οργή του Καρατζαφέρη, που τους χαρακτήρισε προδότες.

Άδωνις Γεωργιάδης

Έγινε γνωστός, μέσα από τις κουτσομπολίστικες εκπομπές, για τον γάμο του με την Ευγενία Μανωλίδου.
Είναι διευθυντής των εκδόσεων Γεωργιάδη, και μέσα από περιθωριακές τηλεοπτικές συχνότητες, πουλάει βιβλία και ταμπλέτες.
Ως συγγραφέας βιβλίων, εξέδωσε «βαρυσήμαντη» μελέτη με τίτλο ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ/Ο ΜΥΘΟΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ, όπου και προσπαθεί να αποδείξει πως οι αρχαίοι Έλληνες, δεν ανέχονταν τους ομοφυλόφιλους και ότι, όσα λέγονται για το αντίθετο, υπηρετούν ένα ύποπτο σχέδιο. Οι απόψεις αυτές, θυμίζουν εκείνες του πραξικοπηματία (και μακαρίτη πια) Λαδά, ο οποίος και είχε ταχτεί να αποδείξει, πως η ομοφυλοφιλία, δεν συνάδει με το αρχαίο ελληνικό πνεύμα.
Αναδείχτηκε βουλευτής, και έγινε υφυπουργός Ανάπτυξης, και αυτός μέσα από τον ΛΑΟΣ, που όμως εγκατέλειψε, με τον Μάκη Βορίδη, για να πάνε μαζί, στα πιο σίγουρα εδάφη της ΝΔ. Στις 25 Ιουνίου 2013 τοποθετήθηκε υπουργός Υγείας, στη συγκυβέρνηση της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ.
Στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη ΝΔ, ήρθε τελευταίος, αλλά στον Β Γύρο, υποστήριξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και επιβραβεύτηκε, οριζόμενος από αυτόν (μετά την νίκη του) Αντιπρόεδρος του κόμματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου