Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Άκης Χανδρινός- Σύνδρομα Στέρησης (1987)

Σχεδόν μόνο ένα ψέμα
μου φάνηκε αυτή η ζωή
σαν νάριξα ένα βλέμμα
σε μια πόρνη που στάθηκε γυμνή

(Άκης Χανδρινός- Ζωή και Θάνατος)



Ποιητική συλλογή του Άκη Χανδρινού, αφιερωμένη στον Παύλο Σιδηρόπουλο.
Ο Χανδρινός, περιγράφει ψυχικά αδιέξοδα, και εφιαλτικές καταστάσεις, που βίωσαν (και βιώνουν) οι απανταχού της γης, απροσάρμοστοι. Δεν ήταν αυτοί, ούτε βλάκες, ούτε αλήτες. Παιδιά άτυχα ήταν, και της αυτοκαταστροφής, αλλά και τόσο ευαίσθητα και τόσο σπουδαία.
Τα ποιήματα του Χανδρινού, δεν έχουν την λογοτεχνική μαγεία της Γιόλας Αναγνωστοπούλου, μοιάζουν σαν λόγια γραμμένα σε ένα ημερολόγιο. Είναι όμως, ένα από τα κλειδιά, που ανοίγουν, τον κλειδωμένο καλά,  ψυχικό κόσμο ενός απροσάρμοστου. Μέσα από αυτά, διαβάζουμε τις ενδόμυχες σχέψεις του. Συνεπώς, πολύτιμο εργαλείο, για να κατανοήσουμε την κουλτούρα του Κίτρινου Σούρουπου.


Φωτο: Η ιδιόχειρη αφιέρωση του Χανδρινού, στον Παύλο Σιδηρόπουλο.

Ο Άκης Χανδρινός, υπήρξε σύντροφος του Παύλου Σιδηρόπουλου και του Βασίλη Πετρίδη, σε νύχτες αγωνίας. Μαζί τους, και ως τρόφιμος ψυχιατρικών κλινικών, υπέστη πολλές φορές, ηλεκτροσόκ, σαν ...μέθοδο θεραπείας! RIP.

Για να δείτε το pdf, με όλα τα ποιήματα της συλλογής «Σύνδρομα Στέρησης», πρέπει να είστε συνδρομητής στην ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ, ώστε να έχετε πρόσβαση στις ΚΡΥΦΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ του μπλογκ. Μάθετε πώς μπορείτε να γίνετε συνδρομητής, ΕΔΩ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου