Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Bog art – Ιnsidecide

Τι είναι το Container Rock ; 

Διαβάστε το
Δελτίο Τύπου:


Τρία χρόνια μετά την DIY κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου, οι Bog art επιστρέφουν ανανεωμένοι. Το «Insidecide», το δεύτερο άλμπουμ του συγκροτήματος, ηχογραφήθηκε live στο στούντιο σε παραγωγή του Άλεξ Μπόλπαση εντός οκτώ μόλις ωρών, και αποτελεί το αποτέλεσμα της προσπάθειας να αποτυπωθεί ο μοναδικός ήχος μίας μπάντας η οποία αποδείχθηκε ότι είναι τόσο δύσκολο να κατηγοριοποιηθεί σε κάποιο είδος, ώστε –για αυτό τον σκοπό και προκειμένου να αποφευχθούν οι μακροσκελείς αναφορές σε alternative classic rock ‘n’ roll, pop, blues, jazz και cabaret καταβολές– τα μέλη της οδηγήθηκαν στην επινόηση ενός νέου όρου: container rock.


Στα εννέα τραγούδια του «Insidecide» οι Bog art πειραματίζονται με νέους ήχους, ανακαλύπτουν διαφορετικές μουσικές κατευθύνσεις και τις ακολουθούν με ένταση, μέχρι να συναντήσουν την κάθαρση. Την ίδια στιγμή μέσα από στίχους που αξίζει να προσέξει κανείς, αφηγούνται πρωτότυπες ιστορίες αγάπης και μίσους, και συνθέτουν έναν κόσμο όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν. Έναν κόσμο ο οποίος ακόμη και αν μερικές φορές μοιάζει σκοτεινός κάθε άλλο παρά δυσπρόσιτος είναι, καθώς προκαλεί τη σκέψη και δίνει τροφή στη φαντασία, με απολαυστικά πρωτότυπο και συχνά χιουμοριστικό τρόπο.

Credits:

Στίχοι: Αχιλλέας III Μουσική: Bog art

Engineering/Mixing: Άλεξ Μπόλπασης Παραγωγή: Alex Bolpasis & Bog art, Μastering Γιώργος Πρινιωτάκης, Artracks Studios



Βιογραφικό

Οι Βοg art ξεκίνησαν το 2003, παραμένοντας πιστοί στο διαρκώς εξελισσόμενο μουσικό υβρίδιο που οι ίδιοι αποκαλούν «container rock», καταφέρνοντας να συνδυάσουν, με έναν εντελώς προσωπικό τρόπο, έντονη θεατρικότητα, παραμορφωμένα ηλεκτρικά φορτία, punk ξεσπάσματα, blues ρυθμούς, ποίηση, και παιδικά τραγούδια. Ο πρώτος δίσκος τους κυκλοφόρησε το 2013, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιήσει αρκετές ζωντανές εμφανίσεις, κυρίως στην Αθήνα, αποκομίζοντας εξαιρετικά σχόλια.

Οι Bog art είναι οι:

Αχιλλέας III: φωνητικά, ηλεκτρικό μπάσο

Πάνος Τρικάτσουλας: ηλεκτρική κιθάρα

Μάριος Γαμπιεράκης: τύμπανα

1 σχόλιο: