Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Καφέδες και νερά κατά Φίλη-Ξυδάκη, στην συγκέντρωση συμπαράστασης για την Ηριάννα

Φωτο: Άρης Οικονόμου για το πρακτορείο SOOC.

Ομάδα νεαρών εκτόξευσε νερά και καφέδες στους Νίκο Φίλη και Νίκο Ξυδάκη, στην διάρκεια της συγκέντρωσης συμπαράστασης προς την κρατούμενη Ηριάννα, που έγινε χθες βράδυ, στο Σύνταγμα.


Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονταν, για την απόφαση του δικαστηρίου, να καταδικάσει την Ηριάννα, σε 13 χρόνια κάθειρξης. 
Η 29χρονη Ηριάννα , υποψήφια διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, είχε συλληφθεί με την κατηγορία για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς» καθώς διατηρούσε σχέσεις με νεαρό που είχε συλληφθεί σαν εμπλεκόμενος με την οργάνωση.  Παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο αθώωσε το σύντροφό της, η ίδια με αφορμή τη σχέση της μαζί του και με μόνο ενοχοποιητικό στοιχείο ένα δείγμα DNA, που έχει αμφισβητηθεί ακόμα και από ιατροδικαστή της ΕΛ.ΑΣ, καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό.  Τη Δευτέρα αναμένεται να εκδικαστεί στο εφετείο η αίτηση αναστολής που έχει καταθέσει η Ηριάννα, και θα αποφασιστεί εάν θα ανασταλεί η πρωτόδικη ποινή, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεση στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.


Σχετικά με το επεισόδιο

Πολλοί, χαρακτηρίζουν άδικη την επίθεση εναντίον των Φίλη και Ξυδάκη.
Και οι δύο, είχαν δηλώσει την συμπαράστασή τους, στην Ηριάννα, και είχαν στραφεί κατά των αποφάσεων δικαστηρίων που καταδικάζουν φρονήματα και όχι πράξεις.
Ο Νίκος Φίλης για παράδειγμα, πριν μέρες, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για Δικαιοσύνη που δεν νομολογεί, αλλά νομοθετεί, δικάζοντας επί τη βάση φρονημάτων και όχι ενεργειών.


7 σχόλια:

  1. Κακώς τους ρίξανε καφέδες (1,5€) και νερά (ανεκτίμητης αξίας ειδικά τώρα το καλοκαίρι). Κάδοι με σκουπίδια δεν υπήρχαν εκεί γύρω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τόσο μυαλό έχεις, τόσο λες. Ρε ο Φίλης κι ο Ξυδάκης σου φταίξανε εσένα;

      Διαγραφή
    2. Γιατί, εσένα του εγκεφαλικώς υπέρβαρου, ποιοί σου φταίνε; Ο Σόιμπλε και η Μέρκελ;

      Διαγραφή
    3. Ούτε ο Σόιμπλε ούτε η Μέρκελ. Κάτι τύποι χωρίς μυαλό, σνα κι εσένα μου φταίνε.

      Διαγραφή
    4. Ε τότε δώσ' μου λίγο απ' το πλεονασματικό δικό σου, να διαδηλώνω κι εγώ μαζί με τις απελπισμένες αριστεράντζες που σπεκουλάρουν μ' ό,τι βρούν μπροστά τους.

      Διαγραφή
    5. Παναγιώταρε εσύ είσαι ρε;

      Διαγραφή
    6. Η Ζωή η Κωνσταντοπούλου είμαι ρε Αλέξη, μη τρελαίνεσαι.

      Διαγραφή