Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΡΟΚ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016- Οδηγός Φεστιβαλικής επιβίωσης (Ποια αξίζουν και ποια είναι εμπορικά πανηγύρια) - Τέταρτο Μέρος

Street Art Festival
10-11 Ιουνίου, ΔΕΘ –HELEXPO, Θεσσαλονίκη.

Με υποφερτές τιμές στα εισιτήρια, από 10 ευρώ.

Περισσότεροι από 300 καλλιτέχνες graffiti, street artists, μουσικοί, εικαστικοί, χορευτές, skaters, riders από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα συγκεντρωθούν στη Θεσσαλονίκη, μεταμορφώνοντας τους χώρους της Διεθνής Έκθεσης, σε σκηνικό δράσης και τέχνης.
Τo 2015, το SAF, επιλέχθηκε ως καινοτόμο project νεολαίας από το Γερμανικό Πολιτιστικό Ίδρυμα Robert Bosch Stiftung.
Σημαντικά ονόματα του μουσικού μέρους του Φεστιβάλ: οι Ελβετοί Kadebostany (φωτο), οι Βρετανοί Four Owls, οι αμερικανοί Onyx,ο Βέλγος Boogie Belgique, ο Βρετανός dj Andy Smith, και οι Έλληνες Μικρός Κλέφτης και Ζήνων.





Helios Festival
8-10 Ιουλίου, Στάδιο Ολύμπου, Κέρκυρα. 

Τριήμερο φεστιβάλ ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής (edm) με αξιοσημείωτους έλληνες djs.
Στο lineup του φεστιβάλ, είναι και οι Mode (φωτο),  τρεις καλλιτέχνες από τη Θεσσαλονίκη, που πέτυχαν γρήγορα να γίνουν γνωστοί, από την εκκεντρική παρουσία της νεαρής τραγουδίστριας Fey Kross, αλλά και από την παράξενη σκηνική παρουσία των δύο άλλων μελών του σχήματος (Jorge Cortez και  Dimitri Mesol), που φορούν μάσκες και θυμίζουν ρομπότ.
Η ιταλική έκδοση του περιοδικού DjMAG έχει αναφερθεί με κολακευτικά λόγια για το συγκρότημα, και ιδιαίτερα για την φωνή της τραγουδίστριας Fey Kross, σημειώνοντας πως τη θεωρεί μια από τις καλύτερες φωνές στην EDM σκηνή (2014).
Άλλες συμμετοχές: G Papa, Angel (Aggelos Smyrnis), DJ ZENN

FOUGAROCK FESTIVAL #2
17 - 19 Ιουνίου, ΦΟΥΓΑΡΟ Ασκληπιού 98, Ναύπλιο.

Το ΦΟΥΓΑΡΟ σας περιμένει στον υπαίθριο χώρο του, για να δείτε μερικά από τα πιο δυνατά γκρουπ της αγγλόφωνης ροκ ελληνικής σκηνής της εποχής μας.

Παίζουν έξι μπάντες: Planet of Zeus, 1000 Mods, The Noise Figures, George Zervos & his band, Deaf Radio, και HalfNote.
Μουσικές  Rock'n'Roll-Psychedelic-Southern-Hard-Heavy Metal-Fuzz-Alternative-Experimental & Stoner.

Το Fougarock Festival #2 θα διαρκέσει τρεις μέρες με ελεύθερη είσοδο.

Dramaica Youth Festival
1-4 Αυγούστου 2016
Γρασίδια Αγίας Βαρβάρας, Δράμα

Φεστιβάλ με ελεύθερη είσοδο, που διοργανώνεται από το δραστήριο Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Δράμας.
Δεν έχει ολοκληρωθεί το line up και αναζητούνται ακόμη συγκροτήματα, που θα ήθελαν να λάβουν μέρος.
Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Δράμας, ανακοίνωσε:

Στα πλαίσια της διοργάνωσης του Dramaica youth Festival 2016, που θα πραγματοποιηθεί στις 1,2,3 και 4 Αυγούστου 2016 στις πηγές της Αγ.Βαρβάρας στην Δράμα, γνωστοποιούμε ότι ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής συγκροτημάτων, στο email dramaicafestival@yahoo.gr.

Φεστιβάλ Νεολαίας Τυχερού
4,5,6 και 7 Αυγούστου. Λίμνη Τυχερού, Έβρος.

Η Λίμνη Τυχερού είναι τεχνητή και βρίσκεται στα όρια του ομώνυμου χωριού, στην περιφέρεια του Σουφλίου, 4 χιλιόμετρα από τις όχθες του Έβρου. Στις όχθες της λίμνης, έχουν αναπτυχθεί ήπιας μορφής τουριστικές εγκαταστάσεις. Το Οικοτουριστικό κέντρο της Λίμνης Τυχερού διαθέτει υποδομές διασκέδασης, άθλησης και χαλάρωσης που καλύπτουν τις ανάγκες όλων, αποτελώντας εναλλακτική πρόταση διακοπών μέσα στο πράσινο, σε πολύ κοντινή απόσταση από δύο προστατευόμενες περιοχές ύψιστης σημασίας για την Ελλάδα: το Δάσος της Δαδιάς και το Δέλτα του Έβρου. Στο Οικοτουριστικό κέντρο της Λίμνης Τυχερού υπάρχουν ακόμη σπάνια απολιθωμένα ευρήματα της περιοχής, που μπορούν να θαυμάσουν οι επισκέπτες. Σε μικρή απόσταση επίσης (περίπου δύο χιλιόμετρα) βρίσκεται και το Απολιθωμένο Δάσος Φυλακτού.

Στη Λίμνη Τυχερού μπορούν οι επισκέπτες να κάνουν κανό, ενώ τα βράδια του Αυγούστου διοργανώνεται εδώ η Γιορτή Νεολαίας Τυχερού.

Line up: Μπάμπης Στόκας, Μίλτος Πασχαλίδης, Θάνος Μικρούτσικος

Ο Οδηγός Φεστιβαλικής επιβίωσης, συνεχίζεται στο Πέμπτο Μέρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου