Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Κώστας Μάστορης – Συνέντευξη (Μέρος Α)

Ο Κώστας Μάστορης, με το συγκρότημα Metro Decay, ως support στους Birthday Party, την πρώτη μέρα του Τριήμερου στο Σπόρτιγκ (Φωτ. Γ.Τουρκοβασίλης, 17 Σεπτ 1982).

Οι Metro Decay, ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα του ελληνικού new wave, σχηματίστηκαν το 1981, από τους δύο, τότε δεκαοκτάχρονους, φίλους, γείτονες και συμμαθητές, Γιάννη Μανιάτη και Κώστα Μάστορη, αλλά και από τον δεκαπεντάχρονο Αντώνη Μανιάτη (αδελφό του Γιάννη). Γνωρίζουν ελάχιστα μουσική, αλλά έχουν την διάθεση, κι αυτό φτάνει. Τα τρία ιδρυτικά μέλη, συνεργάζονται γρήγορα με τον Γιάννη Ροδίτη, που έχει πολύ καλύτερες μουσικές γνώσεις. Τον Μάιο του 1982, βαφτίζονται Metro Decay (Μητροπολιτική Παρακμή), για να εμφανιστούν για πρώτη φορά, στο Φεστιβάλ Ροκ Συγκροτημάτων, στο Κύτταρο, όπου και διακρίνονται.

Στην συνέντευξη που ακολουθεί (Απρίλιος 2013), ο Κώστας Μάστορης,  θυμάται σημαντικά γεγονότα: Το φιλμ Quadrophenia, την συναυλία των Police στο Σπόρτιγκ, το Φεστιβάλ Ροκ στο Κύτταρο, την μεγάλη βραδιά με τους Birthday Party, την αποχώρηση του Ροδίτη και το πώς, μετά,  ηχογράφησαν τον ιστορικό δίσκο Υπέρβαση κ.α.



Περισσότερα για τους Metro Decay, μπορειτε να διαβάσετε ΕΔΩ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου