Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Τα τραγούδια της Άχρηστης Γενιάς, των Bazooka, όπως τα σχολιάζει ο Ξάνθος!

Φωτο: Ο Ξάνθος Παπανικολάου, frontman των Bazooka

Ζητήσαμε από τον Ξάνθο, να σχολιάσει τα τραγούδια (αυτός έχει γράψει τους στίχους) του δίσκου, Άχρηστη Γενιά, των Bazooka.
Ο δίσκος, εκφράζει την διάθεση της νέας γενιάς, που βγαίνει με δύναμη στο προσκήνιο, να πάρει το σκήπτρο από τους παλιούς, και να τρέξει τώρα αυτή, γράφοντας καινούργιες σελίδες, στην ελληνική ροκ ιστορία.

Διαβάστε τα σχόλια του Ξάνθου...

Άχρηστη Γενιά
Τραγούδι που ειρωνεύεται όλους όσοι νομίζουν την γενιά μας σαν άχρηστη. Τις μανάδες, που λένε «Πότε θα πιάσεις δουλειά της προκοπής;», λες και υπάρχουν δουλειές της ...προκοπής. Τους παλιότερους, που σου κοπανάνε συνέχεια, πόσο ήταν η δική τους γενιά καλή και σωστή, και πόσο άχρηστοι είμαστε εμείς οι νέοι... Ήθελα να απαντήσω σε όλους αυτούς, και απάντησα με αυτό το τραγούδι





Ψυχοθήκες
Αφαιρετικό τραγούδι θα έλεγα. Μια κατάσταση και έτσι κι αλλιώς...Όταν ερωτεύεσαι μια κοπέλα, και θέλεις να είσαι με αυτήν, αλλά θέλεις να είσαι και μόνος...Και θέλω και δεν θέλω, η φάση... Ψυχοαφαίρεση.

Οθόνη

Η Οθόνη είναι κυρίαρχη στην εποχή μας. Παίζει παντού, στην τηλεόραση, στον υπολογιστή...Το τραγούδι πιστοποιεί την κατάσταση, αλλά δεν την κατηγορεί. Όταν είμαι χάλια, πάω κι εγώ, και στήνομαι μπροστά στην Οθόνη. Μου αρέσει η οθόνη.




Άγρια Φύση
Γραμμένο σε στιγμές ντάουν. Όταν κάνεις κάτι και σου αρέσει πολύ, αλλά μετά, ακολουθεί, ένα περίεργο, ένα κλείσιμο, μια απομόνωση, σαν να μην ήθελες να το κάνεις.
Αυτό το κλείσιμο, το έχω νιώσει. Όχι ότι είμαι κλειστός, κάθε άλλο, μ αρέσει ν ανοίγομαι να είμαι με κόσμο. Αλλά πάντα θα υπάρξει το κλείσιμο. Δεν είναι κακό. Μέσα από το κλείσιμο, έρχεται να δημιουργήσει η φαντασία.

Επανάληψη
Νευριασμένο τραγούδι. Υπάρχει αυτή η επανάληψη που μου την βαράει στα νεύρα.
Επανάληψη στην προσωπική, στην κοινωνική ζωή, οπουδήποτε, αυτή η γαμοεπανάληψη. Τα πράγματα ενώ περιμένεις να προχωρήσουν, να πάνε μπροστά, αυτά ...πηγαινοέρχονται! Οι ίδιες μαλακίες ξανά, τα ίδια λάθη...

Γυναίκα
Βιωματικό κομμάτι, το έγραψα όταν ένιωσα πως από αγόρι, γίνομαι άντρας. Μια γυναίκα, μπορεί να σε κάνει να το νιώσεις αυτό. Αλλά, υπάρχει και ο φόβος. Ο φόβος πως θα σε μπλέξει, θα σου πάρει την ελευθερία σου...




Ψέμα
Μιλάω στον εαυτό μου.

Όλος μέσα σου χωράει
Δεν μπορώ να το σχολιάσω αυτό το τραγούδι. Δεν μπορώ να το εξηγήσω...μερικοί στίχοι, μου σκάνε στο έτσι

Ταξιδεύουν
Μιλάω για την μπαντα και τα ταξίδια μας.
Τις περιοδείες...Χίππικο κομμάτι...

Μαγικά δάχτυλα
Ζήλια και κτητικότητα. Είχα σκαλώσει με τα δάχτυλα, το άγγιγμα μιας κοπέλας


Δεμένος στο κρεβάτι σου
Μιλά για το πάθος, το σεξ που σου αρέσει πολύ, αλλά και που σε κρατάει δεμένο. Δεμένο στο κρεβάτι της. Μια κατάσταση που σε σαγηνεύει, σε μαγεύει, αλλά όλο και σε δένει, και μια μέρα ξυπνάς, και θέλεις να φύγεις ...






1 σχόλιο: