Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Τι φρούτα βγάζει η Νότια Κορέα; K-Pop και ιδιαίτερα Ailee.

Ο όρος K-Pop, σημαίνει Korean pop, δηλαδή η ροκ μουσική, όπως αναπτύχθηκε στη Νότια Κορέα.
Να λοιπόν, που υπάρχει και Κορεάτικο ροκ, και μάλιστα, με εμπορικά κριτήρια, πολύ ισχυρότερο από το ελληνικό, αφού σχίζει σε πωλήσεις σε Ασία, Ευρώπη και Αμερική.

Το ροκ ήθος, διείσδυσε στην Κορέα, στα χρόνια του Πολέμου (1950-53), όταν οι αμερικανοί στρατιώτες, διέδωσαν εκεί, τις μουσικές της πατρίδας τους. Αλλά και μετά τον πόλεμο, οι νέοι της Κορέας που πήγαιναν για σπουδές στο εξωτερικό, γυρνούσαν με άλλο ήθος. Όλες οι φάσεις της δυτικής νεανικής κουλτούρας, rocknroll, χίπις, μέχρι και το σημερινό χιπ-χοπ, εμφανίστηκαν εκεί, με εξαιρετικά δυνατό κορεάτικο τρόπο.


Μία από τις καλύτερες παρουσίες του  K-Pop, είναι η Ailee.
Ζόρικη τύπισσα, με εξαιρετική φωνή, γεννήθηκε στην Αμερική, αλλά επέστρεψε στην πατρίδα της,  και δρέπει δάφνες. Με δυο λόγια, τα σπάει. Οι δίσκοι της έγιναν ανάρπαστοι, όχι μόνο στην Κορέα, αλλά και στην Ιαπωνία, ώστε μπορούμε να μιλήσουμε (αν συμπεριλάβουμε και άλλους ροκ Κορεάτες) για μουσική Κορεάτικη Εισβολή στην Ιαπωνία, αντίστοιχη με την Βρετανική, στην Αμερική, στις αρχές του 60. Το K-Pop, απλώνεται τώρα, σε Ευρώπη και Αμερική.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου