Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Το μικρό Παρίσι των Αθηνών 2018 - Η γιορτή για τον Μάη ’68, στο κέντρο της πόλης

Μπορεί άραγε, σήμερα στην Αθήνα, να αναβιώσει κάτι από το κλίμα εκείνων των συγκλονιστικών ημερών του Μάη 1968 στο Παρίσι; Όχι.
Μπορεί, όμως, να γίνει μια κάποια υπενθύμιση, με κάποιες γιορτές, κάποιες εκδηλώσεις, κάποια έργα Τέχνης. Και αυτό γίνεται από τις 4 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 14 του μηνός.

Για όσους θέλουν να πληροφορηθούν για τις εκδηλώσεις, το πρόγραμμα, υπάρχει ΕΔΩ.



Ανάμεσα στα ενδιαφέροντα θέματα που θα γίνουν το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, είναι  και η συναυλία-παράσταση των Dilemma - “Revolution In The Air”στο BeeRaki  (Ψηλορείτη 6, Σταθμός Λαρίσης.Τηλ. 210 8822322 / Είσοδος: 3 ευρώ)


Οι Dilemma παρουσιάζουν με σύγχρονη ματιά και πρωτότυπη ενορχήστρωση
τραγούδια της δεκαετίας του ΄60 από το διεθνές ρεπερτόριο, που ακούστηκαν πριν και μετά το Μάη του ‘68 και τα οποία διαμόρφωσαν με τον ήχο και το στίχο τους την αισθητική μιας εποχής αμφισβήτησης, αναθεώρησης και έντονων αναταραχών. Τραγούδια διαμαρτυρίας και πρωτότυπες συνθέσεις, εμπνευσμένες από τα συνθήματα του Μάη του ‘68 καθώς και κομμάτια από τη δισκογραφία τους με κοινωνικοπολιτικό περιεχόμενο.
Πόπη Νταλαχάνη: φωνή, ακουστική κιθάρα, loops Σωτήρης Τράγκας: φωνή, σαξόφωνο, φυσαρμόνικες.

Προτείνουμε ακόμα και την συναυλία του Remi Cavat και της ομάδας του «Tα παιδιά της Pigalle» στο El convento del arte (Βιργ. Μπενάκη 7, Μεταξουργείο
Τηλ. 210 5200602 / Είσοδος: 6 ευρώ)

Παρουσιάζουν φέτος ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στη δεκαετία του ’60 για την αριστερή όχθη του Παρισιού (rive gauche), τη σεξουαλική επανάσταση και τη χειραφέτηση των
γυναικών. Η συμβολή συνθετών όπως ο Serge Gainsbourg και ο Boris Vian θα αποτελέσουν σημείο καμπής για το γαλλικό τραγούδι. Η άφιξη του κινήματος Τwist στην Parisienne, που θα το ονομάσει “YeYe”, θα κάνει γνωστούς νέους τραγουδιστές όπως η France Gall και Francoise Hardy. Μια συναυλία γεμάτη ενέργεια και εκπλήξεις.
Remi Cavat: κιθάρα, φωνητικά, Μένιος Γούναρης: πλήκτρα, Μάνος Αναγνωστόπουλος:μπάσο, Βαγγέλης Μπαλιούσης: τύμπανα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου