Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

ΛΟΥΚΑΣ ΣΙΔΕΡΑΣ : Τα πρώιμα χρόνια, οι Aphrodite’s Child, τα γεγονότα στο Παρίσι (Συνέντευξη Μέρος Πρώτο)

Ο Λουκάς Σιδεράς, όπως ήταν τον Ιανουάριο του 2005, που δίνει την συνέντευξη. Είναι στο μπιλιαρδάδικο που διατηρούσε τότε, στην οδό Ν.Ελβετίας, στον Βύρωνα (Φωτογραφία Μ.Νταλούκας,2005). 

Στο πρώτο αυτό μέρος της συνέντευξης, ο Λουκάς Σιδεράς, αναφέρεται στα παιδικά του χρόνια και τη γνωριμία του με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου.
Οι αμυδρές αναμνήσεις του, από την σκοτεινή περίοδο 1956 με 1960. Πώς σχηματίζονται οι Aphrodites Child, και πώς φεύγουν για την Αγγλία. Γιατί τελικά, δεν τους επιτρέπεται η είσοδος και καταλήγουν στο Παρίσι. Το τραγούδι Rain and Tears,  οι ημέρες  και τα έργα του γκρουπ, στον πύρινο Γαλλικό Μάη 1968. 





Μια πρώτη εισαγωγή στο έργο των Aphrodite's Child, μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.

7 σχόλια:

  1. Διάβασα στη LIFO ένα άρθρο που δίνει πολύ διαφορετική εικόνα από αυτή που λέει εδώ ο Σιδεράς.Στό άρθρο γράφεται ότι έφθασαν και οι τρεις στο Παρίσι την Μάιο του 1968 και όχι τον Δεκέμβριο του 1967. Ποια είναι η αλήθεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά θα πρέπει σε αυτό να απαντήσω ; !!!
      Ο Σιδεράς ήταν αυτός που έκανε το ταξίδι.
      Ο συντάκτης του άρθρου της LιFO – γνωστός Δελαπατρίδης- ρίχνει πασιέντζες.
      Εσύ ποιός από τους δυο, πιστεύεις ότι λέει την αλήθεια;

      Διαγραφή
  2. Συνέντευξη Μέρος Δεύτερο ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχουν μαζευτει πολλα δευτερα-τριτα-τεταρτα μερη και αλλων συνεντευξεων που δεν εχουν ανεβει ουτε και ολοκληρωθει και απο αλλες συνεντευξεις κτλ.
      υποθετω καποια δεν τα ανεβαζει ο νταλουκας γιατι δεν εχουν ενδιαφερον ή απλα μας κρατα σε αγωνια.δεν νομιζω να γινεται εκ του πονηρου ή να υπαρχει δολος.αν γινεται κατι τετοιο ερχεται σε αντιφαση με τον δημιουργο του blog και τους ΄΄ηρωες΄΄ του.οπως και να εχει μενουμε με τις αποριες οι οποιες καλυπτονται και λυνονται με ερευνες μεσω διαδικτυου αφου εχει δοθει το πρωτο ερεθισμα.
      καλο ειναι να ολοκληρωνεται παντως οτι ανεβαινει γιατι παρακολουθουν το blog ατομα που ηταν τα ιδια συμμετεχοντες σε γκρουπ,καταστασεις γενικοτερα της εποχης και μπορουν να διαψευσουν,να επιβεβαιωσουν ή ακομα και να συμπληρωσουν στοιχεια της δημοσιογραφικης ερευνας.εγω για παραδειγμα ειχα προσωπικες εκμυστηρευσεις ας το θεσω ετσι απο καποιους απο το στενο περιβαλλον 2-3 καλλιτεχνων που ερχονται σε μη συμφωνια με καποιες μαρτυριες και συνεντευξεις αλλων που εχει ανεβασει κατα καιρους ο μανωλης.αλλα δεν μπορω να εκφρασω γνωμη και αποψη αν δεν ολοκληρωσει αυτο που εχει στην κατοχη του ως υλικο ο νταλουκας.ειναι βασικη αρχη αυτο.
      ειναι πολλα αυτα που εχουν μεινει σε εκκρεμοτητα εν ολιγοις απο την πλευρα του blog-δεν θυμαμαι και εγω προσωπικα ποσες συνεντευξεις εμειναν μισες,ειναι πολλες παντως-για λογους που δεν γνωριζω,απλα λεω οτι αυτο δεν βοηθα τελικα,μαλλον μπερδευει και κουραζει τον αναγνωστη.
      ευχαριστω.

      Διαγραφή
  3. Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω το β' μέρος της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας συνέντευξης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή