Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

BREAD AND ROSES – Πώς περάσαμε τη βραδιά...

Ο Βαγγέλης Γερμανός, ενώ κουρδίζει την κιθάρα, για να αρχίσει το μουσικό μέρος της εκδήλωσης.

Την Τσικνοπέμπτη, 3 Μαρτίου 2016, συγκεντρωθήκαμε στην ΠΥΛΗ 82, σε μια βραδιά αφιερωμένη στις Γυναίκες όλου του Κόσμου. Επίσημα, η Ημέρα της Γυναίκας, είναι η 8 Μαρτίου, αλλά εμείς, επιλέξαμε να τη γιορτάσουμε,  Τσικνοπέμπτη, θέλοντας έτσι να αντιπαραθέσουμε στην πανελλήνια μανία για τσίκνα, ένα Άρωμα Γυναικείο.
Τρεις άντρες, είχαν τον εναρκτήριο λόγο, οι: Βαγγέλης Γερμανός, Μανώλης Νταλούκας και Δημήτρης Τράγκας.
Όμως, αμέσως μετά, λόγο εξέφρασαν και οι γυναίκες, που ήταν περισσότερες και μάλλον ουσιαστικότερες των αντρών.
Το σύνθημα της εκδήλωσης BREAD AND ROSES, υπενθύμιζε τους γυναικείους αγώνες λίγο πριν και λίγο μετά το 1900, όταν εκείνες οι νεαρές εργάτριες (16 με 25 χρόνων) βγήκαν στους δρόμους (στη Νέα Υόρκη, στη Μασαχουσέτη και αλλού), βροντοφωνάζοντας: Θέλουμε Ψωμί και Τριαντάφυλλα!

Στους αγώνες εκείνους, τα αιτήματα δεν ήταν μόνο για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, και καλύτερα μεροκάματα. Ζητούσαν και τα Τριαντάφυλλα, που είναι ένα είδος άρτου κι αυτά, που ικανοποιεί την καρδιά και το πνεύμα.

Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα.
Ο Βαγγέλης Γερμανός, θύμισε τα αθάνατα Μπαράκια, αλλά και άλλα που έγραψε αργότερα, όπως τη Ρούμπα σε ένα Βαρκάκι...



Η Μικαέλα Δαρμάνη (Φωτο Μ.Νταλούκας)

Η Μικαέλα Δαρμάνη, με την σπάνια φωνή της, μας ταξιδέψει σε ένα κόσμο γεμάτο τριαντάφυλλα. Την συνόδευσε ο Τάσος Γρυπαίος, με την κιθάρα του.
Η Μικαέλα, ερμήνευσε τραγούδια αγάπης από όλο τον κόσμο, εντύπωση έκανε η ερμηνεία της στο Sodade. Τραγούδησε και κομμάτια από τον δίσκο της που περιλαμβάνει 12 διαμάντια, αξέχαστων δημιουργών: Αττίκ, Γιαννίδης, Καλδάρας, Μουζάκης, Σακελάριος, Σουγιούλ, Τραϊφόρος, Χατζιδάκις κ.ά. Ένα από αυτά, το Ας ερχόσουν για λίγο...



Ο Γλάρος, έδωσε εκπληκτική παράσταση, στην βραδια BREAD AND ROSES (Φωτο Μ.Νταλούκας)

Τη βραδιά έκλεισε με τον δικό του μοναδικό τρόπο, ο Γλάρος (κατά κόσμο Δημήτρης Κωσταγιόλας). 
Ο Γλάρος παρουσιάζει ένα ροκ-ντανταϊστικό-ψυχοθεραπευτικό πρόγραμμα, χρησιμοποιώντας τις αντιδράσεις των ακροατών, ως στοιχεία των τραγουδιών του.
Σύνθημα του είναι: 
Η καλύτερη ώρα, είναι Τώρα!
Στη φωτογραφία τον βλέπουμε με την ζωγράφο, Κωνσταντίνα Κριτσωτάκη, η οποία και είχε ντυθεί παπάς.
Ένα δείγμα από τα τραγούδια του Γλάρου, είναι το Άνω Βούλα...

1 σχόλιο:

  1. και ψυχοθεραπευτικο αλλα και καθαρτικο του πνευματος το..απρογραμματιστο προγραμμα του δημητρη..οι ωρες αποψε στην ερμου παρεα με τον δημητρη περασαν ευχαριστα!ο αυτοσχεδιασμος του τσακιζει κοκκαλα! δημητρη πολυχρονος! εισαι μεγαλος καλλιτεχνης!!!!

    υγ.μεσιε νταλουκα οποτε μπορειτε δειτε το mail που σας εστειλα σχετικα με το κιτρινο σουρουπο στο bandcamp του μπλογκ.και εαν μπορει να γινει κατι πειτε μου παρακαλω.αν οχι,δεν πειραζει!!
    ευχαριστω.νικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή