Σάββατο 28 Μαΐου 2016

B-FEST 5 : Θεμελιώνοντας την Ουτοπία

ΣαββατοΚύριακο με πολιτική σκέψη, κινηματογραφικές προβολές, ροκ, χιπ-χοπ, ρεμπέτικο και παραδοσιακό γλέντι, μέχρι και μαθήματα...ζίου ζίτσου, υπόσχεται το διεθνές αντιεξουσιαστικό φεστιβάλ, που διοργανώνεται από το περιοδικό ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ, στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου.

Ας σημειωθεί πως, οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν σε αυτό το φεστιβάλ, το κάνουν  αφιλοκερδώς και στις ελάχιστες δικαιολογημένες περιπτώσεις που κάποιοι πληρωθούν-κυρίως αλλοδαποί καλλιτέχνες- τα ποσά είναι συμβολικά.

Και μία καταγγελία... 
Πριν δύο μέρες, η διοργάνωση του φεστιβάλ, εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλουν, πως ένα άλλο φεστιβάλ, διαφορετικού ιδεολογικού προσανατολισμού, εκβίασε έναν μουσικό, να μην συμμετάσχει στο  B-Fest.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση-καταγγελία, αναφέφεται....


Ο εν λόγω καλλιτέχνης, γνωστός για τις κοινωνικές του ανησυχίες, είχε συμφωνήσει να συμμετέχει και στα δυο φεστιβάλ, με τη διαφορά ότι στις «ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ» θα εμφανιζόταν επ’ αμοιβή. Όταν οι διοργανωτές του εν λόγω φεστιβάλ πληροφορήθηκαν τη συμμετοχή του και στο Β-Fest, του διεμήνυσαν ότι θα πρέπει να ακυρώσει τη συμμετοχή του στο φεστιβάλ μας, επικαλούμενοι ότι οι ίδιοι τον πληρώνουν,  διαφορετικά αποκλειόταν η συμμετοχή του από τις «ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ».

Η απάντηση της άλλης πλευράς... 
Από την άλλη πλευρά, οι διοργανωτές του φεστιβάλ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ (του ΑΝΤΑΡΣΥΑ), χαρακτηρίζουν ως λασπολογία την καταγγελία του B-Fest, και θεωρούν πως οι αντιεξουσιαστές, προσπαθούν να διαφημιστούν «με λάθος τρόπο».
Στη δική τους ανακοίνωση-απάντηση, γράφουν...

Ζητάμε λοιπόν τους διοργανωτές του B-Fest να γνωστοποιήσουν άμεσα σε όλο τον κόσμο ποιος είναι ο μουσικός που εκβιάστηκε από εμάς, αφού θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον μετέπειτα να μάθαινε και όλος ο κόσμος, κοινό και καλλιτέχνες, και τη δική του γνώμη.  Σε διαφορετική περίπτωση το μόνο που θα μείνει στους εμπνευστές και τους συντάκτες αυτού του κειμένου θα είναι ο γκεμπελισμός και η λάσπη στον ανεμιστήρα. Γιατί άλλωστε ο πρώτος που θίγεται από μία τέτοια ανακοίνωση δεν είναι το δικό μας φεστιβάλ αλλά ο ίδιος ο καλλιτέχνης στον οποίον αναφέρεται. Τον οποίον πρέπει να εκτιμούν αφάνταστα οι διοργανωτές του B-FEST παρουσιάζοντάς τον ως κάποιον που συναίνεσε σε εκβιασμό στη βάση χρηματικής αμοιβής και θα πάει να παίξει κανονικά για το αριστερό φεστιβάλ που του έθεσε «απαγορεύσεις» για το τι θα κάνει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου