Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Λήτης και Ιζόλδη – Ξανά μαζί, ύστερα από 33 χρόνια!

Λήτης και Ιζόλδη, στην τελευταία τους εμφάνιση μαζί, στο Σπόρτιγκ, και στην ιστορική συναυλία του ΑΚΟΕ (Δεκ 1983, ΑΡΧΕΙΟ Μ.Νταλούκα)

Ένα ιστορικό πρόσωπο του ελληνικού ροκ, ο Λήτης (Νίκος Σάνος), χρόνια ταλαιπωρημένος από αρρώστια, και σχεδόν ξεχασμένος (λίγοι φίλοι μόνο, τον βοηθούσαν οικονομικά και τον στήριζαν ψυχολογικά, όσο μπορούσαν), βρήκε τελικά καταφύγιο και αγάπη, κοντά στην πρώτη γυναίκα του, την Ιζόλδη (Λουτσιάνα Δελαγραμμάτικα).

Η Ιζόλδη, τον αναζήτησε και τον βρήκε στην κλινική, όπου ο Λήτης, έδινε την μάχη με την μελαγχολία του και τα αισθήματα εγκατάλειψης.

-Με θυμάσαι;
-Όχι... ποια είσαι;
-Η Ιζόλδη. Ήλθα να σε πάρω σπίτι!

Ο Λήτης και η Ιζόλδη, είναι λοιπόν πάλι μαζί, ύστερα από 33 χρόνια! Είχαν χωρίσει ουσιαστικά το 1983 (αμέσωως μετά την συναυλία του ΑΚΟΕ), αν και το διαζύγιό τους άργησε να βγει.
Γνωρίστηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 1970, και σχημάτισαν το ντουέτο «Λήτης και Ιζόλδη». Εμφανίζονταν σε στέκια, σε κλαμπ και σε συναυλίες, παίζοντας «Μεσαιωνικές Μπαλάντες», μια ροκ όπερα, την «Σχεδία», ή άλλα, δικά τους επίσης τραγούδια, όπως «Ο Δράκος», «Η Αράχνη» «Η Βροχή», ή και ξένα (Bob Dylan, CSN&Y. Simon and Garfunkel κ.α).


Ένα ευτυχισμένο-όπως φαινόταν- ζευγάρι, που χώρισε όμως, το 1983, ύστερα από τις επίμονες ενασχολήσεις του Λήτη, με διάφορα πρόσωπα του ωραίου φύλου.
Τα χρόνια πέρασαν, και οι δύο διέγραψαν διαφορετικές πορείες. Ο Λήτης, πρωταγωνίστησε σε διάφορες new wave καταστάσεις, ξαναπαντρεύτηκε, αλλά η δεύτερη γυναίκα του, Τζένη, έφυγε ξαφνικά, νεότατη, από καρκίνο. Μετά από αυτό, του ήρθαν όλα κυριολεκτικά ποδανά, μέχρι που κλείστηκε στον κόσμο των ψυχικών του σκιών. Από το 1983, μέχρι σήμερα, με την Ιζόλδη, δεν είχε επαφή, αλλά τους συνέδεε κάτι που δεν μπορούσε να σπάσει: η ύπαρξη του παιδιού τους.

Έτσι, φαίνεται πως, ήταν ο γιος τους, Φίλιππος, που μεσολάβησε να τους ξαναενώσει.
Και η Ιζόλδη, έδειξε μεγαλείο ψυχής.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ, εύχεται γρήγορα ο Λήτης, να σταθεί γερά στα πόδια του.
Και να γράψει πάλι, τραγούδια.
Το περιμένουμε.


4 σχόλια:

  1. πολυ συγκινητικο και ευχαριστουμε για τις νεοτερες πληροφοριες σχετικα με την κατασταση του Λητη. ειναι κριμα για τις νεοτερες γενιες που δεν προλαβαν λογω ηλικιας να παρακολουθησουν καποια ζωντανη εμφανιση ενος γνησιου ροκερ.ευχομαι συντομα ο ανθρωπος να γινει καλα και να δημιουργησει παλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και πράγματι,ο Λήτης ξαναστάθηκε στα πόδια του και στίς 21 Απριλίου 2018 έπαιξε στο "ΑΝ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επίσης πρίν νοσηλευτή στην κλινική,ο Λήτης είχε συνεργαστεί σε αρκετές εμφανίσεις με τον Αγγελο Σκορδίλη και τον drummer τών SCORIA Αλμπέρτο Λεβή,με τους οποίους είχε κάνει και μιά εμφάνιση στην Καρδίτσα.Γιά κάποιο χρονικό διάστημα βρέθηκε στην Κέρκυρα όπου προσπάθησε-χωρίς επιτυχία όμως-να ξεκινήση μιά καινούργια μουσική καριέρα και έτσι επέστρεψε στην Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μόλις τον απόλαυσα στο ΑΝ.... αναμνήσεις άλλης εποχής κι ένας Λήτης σαν ξαναμένος έφηβος! Απίστευτη ζωντάνια για κάποιον.... της ηλικίας μου 🙂

    ΑπάντησηΔιαγραφή