Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

GENDER REVOLUTION- Φεμινιστικό βίντεο της NAIL με πρωταγωνίστρια την Λίνα Φου


Πιο φεμινιστικό δεν γίνεται! Σε αυτή την «revolution», η γυναίκα σκοτώνει τον άντρα.
Ένας φίλος που είδε το φιλμάκι, σχολίασε:
-Παιδιά, αν είναι να γίνει τέτοια επανάσταση, count me out!
Φυσικά, η Λίνα, η οποία και πρωταγωνιστεί, δεν θέλει να εξοντώσει τους άντρες. Το βίντεο, θέλω να πιστεύω πως, αναφέρεται σε μια επανάσταση, όπου η γυναίκα, θα κατέστρεφε το σύστημα εξουσίας, που έχουν δημιουργήσει οι άντρες. 

Ρωτήσαμε την Λίνα Φου, να μας διαφωτίσει.Πριν διαβάσετε τις απαντήσεις, δείτε το βίντεο...




Νταλούκας: Πρώτα πες μου για το βίντεο. Τι θέλει να πει ο ποιητής;
Λίνα Φου: Με τον Αντώνη Morgan Κωνσταντουδάκη, αποφασίσαμε (σε μια είτε πιο ρεαλιστική, όπως με τον καναπέ, είτε πιο σουρεαλιστική, όπως με την κούκλα) να ασχοληθούμε σ αυτόν τον κύκλο με το revolution. Αυτό το βίντεο είναι αρκετά εικαστικό κ ποντάρουμε περισσότερο στις αισθήσεις του κάθε θεατή. Τώρα σημειολογικά, σε μια παγωμένη Εδέμ που πρώτα φτιάχτηκε η γυναίκα, η γυναίκα σαν πρωτόγονο ενστικτώδες ζώο εξετάζει τον άντρα που έχει ξεκινήσει να τελειοποιείται. Τον εξετάζει όπως ένα ζώο ξεκινώντας με την περιέργεια κ συνεχίζει εξετάζοντας την θέση της δίπλα του (υποκλίνεται, ποζάρει) Για μένα τώρα η ακινησία και η τελειότητα της ακέφαλης κούκλας είναι ενός είδους εξουσία. Η γυναίκα σκοτώνει το ημιτελές νέο δημιούργημα. Πιθανόν το τρώει κι έπειτα θάβει το υπόλοιπο "φαγητό" της. Ξεμπερδεύει με την αντρική φιγούρα και την εξουσία την οποία φέρει. Λίγο φεμινιστικό.

Νταλούκας: Η μουσική ;
Λίνα Φου: Την συνέθεσε ο Μίκαελ, ντραμίστας του βερολινέζικου συγκροτήματος Camera. Η σύνθεση έχει τίτλο feldsprengung!

Νταλούκας: Το σημαίνει feldsprengung ;
Λίνα Φου: Χαίρομαι που ρωτάς. Δεν έχω ιδέα!

Νταλούκας: Και το συγκρότημά του;
Λίνα Φου: Οι Camera είναι μία guerilla μπάντα από το Βερολίνο. Ξεκίνησαν ως DIY παίζοντας μουσική στους δρόμους, σε υπόγειες στοές και σε σταθμούς του μετρό στο Βερολίνο. Πολλές φορές το αποτέλεσμα ήταν κυνηγητό με την αστυνομία και επιβολή προστίμων. Ο Μίκαελ είναι ο ντραμίστας και κύριος εκπρόσωπος της μπάντας.
Εγώ τους γνώρισα το 2012 όταν ένας φίλος μου έστειλε βίντεό τους από το youtube. Θαύμασα από την πρώτη στιγμή τον μουσικό τους αυτοσχεδιασμό και την τακτική τους να παίζουν σε δημόσιους χώρους. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκαναν τα ντραμς του Μίκαελ. Εδώ και καιρό συζητούσαμε να συνδημιουργήσουμε σε κάποιο βίντεο NAIL. Το gender revolution είναι το αποτέλεσμα μιας πρώτης εξ’αποστάσεως συνεργασίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου