Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη - Δημήτρης Μητσοτάκης & Ρε Καντίνι

Σήμερα, Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017.
Στην Μπουάτ Απανεμιά.

Ο δημιουργός του συγκροτήματος «Ενδελέχεια», Δημήτρης Μητσοτάκης και οι «Ρε Καντίνι», παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του μεγάλου συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη.

Δείτε βίντεο



Δελτίο Τύπου

Αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη

“Θυμάμαι αποβραδίς είχε γίνει μπλόκο από τους Γερμανούς σ' ένα κουτούκι και κανείς μας δεν ήξερε ποιος θα φύγει ζωντανός από μέσα. Μ' έβαλαν και έπαιζα μέχρι το πρωί. Το χάραμα μας άφησαν να φύγουμε. Έξω το χιόνι ήταν στρωμένο και όπως πήγαινα για το σπίτι είδα τόπους - τόπους πηχτό κόκκινο αίμα. Μέσα στο λίγο φως είδα το παλικάρι που ήταν σκοτωμένο. Γύρισα σπίτι μου και έγραψα το τραγούδι. Ο πρώτος του τίτλος ήταν Ματωμένη Κυριακή ».

Κάπως έτσι γράφτηκε η «Συννεφιασμένη Κυριακή», κατά πολλούς ο δεύτερος εθνικός ύμνος της Ελλάδας. Αφηγήσεις του ίδιου του Βασίλη Τσιτσάνη σαν αυτή, αυτοβιογραφικά κείμενα και τραγούδια που έχουν χαραχτεί ανεξίτηλα στο πολιτιστικό μας dna, όπως «Αρχόντισσα», «Σαν απόκληρος γυρίζω», «Αχάριστη» κ.ά.

Ο στιχουργός, συνθέτης, συγγραφέας και δημιουργός του συγκροτήματος «Ενδελέχεια», Δημήτρης Μητσοτάκης και οι «Ρε Καντίνι» βασισμένοι στις πρώτες, αυθεντικές εκτελέσεις των τραγουδιών του μεγάλου Έλληνα τραγουδοποιού, παρουσιάζουν με σεβασμό, ένα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του με αυτοβιογραφικά κείμενα του συνθέτη, τραγούδια από όλη την μουσική του διαδρομή.

Οι «Ρε Καντίνι» δημιουργήθηκαν το 2013 από τον Δημήτρη Μητσοτάκη, με σκοπό την παρουσίαση του ρεμπέτικου τραγουδιού στην αυθεντική μορφή τόσο από άποψη φόρμας όσο και περιεχομένου. Ο τραγουδοποιός εξομολογείται "Η ενασχόλησή μου με το ρεμπέτικο ξεκινά στα πρώτα μετεφηβικά μου χρόνια και διατηρείται ζωντανή μέχρι σήμερα, αφού η αγάπη μου για αυτό δεν ουδέποτε ατόνησε. Όσο τα πράγματα στενεύουν τόσο ερχόμαστε πιο κοντά ο ένας με τον άλλο, κοιτάμε προς τα πίσω, και παίρνουμε δύναμη για να πάμε μπροστά. Εκεί γυρνώ κι εγώ, εκεί που ξεκίνησα και που νιώθω ασφαλής”.

Δημήτρης Μητσοτάκης: κιθάρα, τραγούδι
Μαρώ Τσουράπα: τραγούδι
Αντώνης Σίδερης: μπουζούκι.

Τηλ. κρατήσεων: 2103248580
Είσοδος 10ε με ποτό


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου