Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Oh No! Στα Μάταλα, πάλι σφήνα, ο ...Σφήνος!!

Ποιοι δεν θέλουν καλά συγκροτήματα στο Φεστιβάλ των Ματάλων; Τι παίζεται;

Στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ, υπάρχει δελτίο, για να συμπληρωθεί, από όσα συγκροτήματα, θέλουν να συμμετάσχουν.
Μην μπείτε στον κόπο. Game is over, οι θέσεις, ήδη έχουν πιαστεί, από άλλους. 
Θα πρέπει να μάθετε, πως σπουδαίο μουσικό σχήμα, ένα από τα καλύτερα του ελληνικού ροκ, έκανε πρόταση να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ, και έφαγε πόρτα!
Ο Τόνι Σφήνος, αντίθετα, όπως πληροφορηθήκαμε, είναι κλεισμένος και φέτος, να αλωνίσει με τα «χίπικα» τραγούδια του (ωιμέ!), την ιστορική παραλία.

Θα έπρεπε ίσως, το Μάταλα Μπητς Φέστιβαλ, να ονομάζεται πλέον, Φεστιβάλ Σφήνου.
Επικοινωνήσαμε με τον Δήμαρχο Φαιστού, Γιώργη Αρμουτάκη, και μας είπε ότι το Φεστιβάλ, τελεί μεν υπό την Αιγίδα του Δήμου, αλλά άλλοι ...αποφασίζουν! Αυτή είναι η αναβάθμιση, που είχες υποσχεθεί, Δήμαρχε; 
Αν αυτοί που αποφασίζουν, δεν ξέρουν να ξεχωρίσουν τα λάχανα από τις λαχανίδες, κάνουν μεγάλο κακό στον θεσμό και στον τόπο.

Η ιστορική αυτή παραλία, συνδέεται, με την τελευταία αναλαμπή, της παγκόσμιας ψυχεδέλειας, επί ελληνικού εδάφους. Συνδέεται με λαμπερούς καλλιτέχνες όπως η Τζόνι Μίτσελ. Συνέβησαν εκεί, δραματικά γεγονότα, όταν η χούντα, γκρέμισε την Γοργόνα, και έκλεισε τις σπηλιές με στρατιωτικού τύπου επιχείρηση, την Άνοιξη του 1970. Και εκείνη την Άνοιξη, έγινε εκεί, το πρώτο Φεστιβάλ, ως διαμαρτυρία των ελεύθερων, απέναντι στους βαρβάρους. Στο πρώτο αυτό φεστιβάλ, συμμετείχε και η Τζόνι Μίτσελ.

Όλα αυτά, δεν έγιναν για να χορεύει τώρα, και να κονομάει ο Σφήνος.  Έγιναν τότε, με την ελπίδα πως σήμερα θα αναδεικνύονται εκεί,
τα καλύτερα ελληνικά συγκροτήματα, που εξακολουθούν να πιστεύουν στην γη της ουτοπίας.
Τα Μάταλα, υπήρξε τόπος συνάντησης ελεύθερων ιδεών, γνωστός στα πέρατα της οικουμένης. Θα μπορούσε να γίνεται εκεί, το σπουδαιότερο φεστιβάλ κόσμου, και να ωφεληθεί σε μέγιστο βαθμό, η Κρήτη.
Δυστυχώς. Κάθε χρόνο, υποβιβάζεται σε μία εμποροπανήγυρη, που ναι μεν, φέρνει κάποιο μικρό κέρδος στον τόπο, αλλά όχι αυτό το τεράστιο που θα έπρεπε.
Κρίμα.



4 σχόλια:

  1. Ο Τόνι κάνει μόνο για κλόουν! Για αποτυχημένο κλόουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυσφήμιση του ανθρώπινου είδους. Βάλτε του κάποιος ένα τηλεγραφόξυλο στον πισινό, να παλουκωθεί κάπου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "έκλεισε τις σπηλιές με στρατιωτικού τύπου επιχείρηση"
    Ο Τρούσας λεει οτι η Χούντα αγαπούσε τους Χίπις.
    Μπορείτε να μας πείτε τι συμβαίνει; διαβάζουμε τελείως αντικρουόμενα άρθρα και πρέπει να παραδεχτείτε ότι είναι και δύσκολο για εμάς τους νεότερους κυρίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χούντα και Χιπισμός είναι δυο έννοιες ασύμβατες. Άλλο Κασιδιάρης κι άλλο Ταξιδιάρης. Άλλο Τρούσας, κι άλλο Νταλούκας.

      Διαγραφή