Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Παύλος και Ηδύλη

Ο Παύλος Σιδηρόπουλος γερμένος στον ώμο της Ηδύλης Τσαλίκη. Η φωτογραφία δείχνει το πόσο ήρεμος, πόσο ευτυχισμένος αισθανόταν κοντά της (Φωτο Μ.Νταλούκας 1987).

Έχουμε συνηθίσει να λέμε πως η Γιόλα Αναγνωστοπούλου, ήταν η μούσα του Παύλου.
Αυτό είναι αλήθεια, για τα χρόνια του Φλου και του Εν Λευκώ, αλλά πάντα θα πρέπει να συμπληρώνουμε, ότι η Γιόλα, υπήρξε μια βασανιστική για αυτόν, μούσα.
Η σχέση τους ήταν αυτοκαταστροφική.


Μετά τον χωρισμό του, από την  Γιόλα, ο Παύλος, αφέθηκε σε άλλες «μούσες», σημαντικότερη από τις οποίες, ήταν η τραγουδοποιός, Ηδύλη Τσαλίκη.
Με την Ηδύλη,  ο Παύλος, πέρασε το πιο ευτυχισμένο διάστημα της ζωής του. Η Ηδύλη, ήταν το ακριβώς αντίθετο της Γιολάντας.

Η Ηδύλη Τσαλίκη ήταν (και είναι) εξαιρετική τραγουδοποιός και ο Παύλος Σιδηρόπουλος την θαύμαζε για το καλλιτεχνικό της έργο. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Κατάγεται από οικογένεια μουσικών. Σπούδασε μουσική και θέατρο. Από πολύ νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τη σύνθεση.
Έγινε γνωστή από την συμμετοχή της στους πρώτους Αγώνες Ελληνικού Τραγουδιού, που διοργάνωσε ο Μάνος Χατζιδάκις (Κέρκυρα, 1981). Εκεί, παρουσίασε το ποίημα Δικαίωση του Κώστα Καρυωτάκη, που είχε μελοποιήσει η ίδια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου