Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

«Η Βασίλισσα» του Γιάννη Βογιατζή

Πολύ όμορφο το νέο τραγούδι, «Η Βασίλισσα», του Γιάννη Βογιατζή.
Ο ίδιος διευκρινίζει πως το έγραψε για έναν «ανεκπλήρωτο έρωτα», και πως περιγράφει «το ιδανικό, το τέλειο, το άφθαρτο».
Ο Βογιατζής, αγγίζει ένα μεγάλο θέμα:
Το άφθαρτο, που είναι ανύπαρκτο, και που προσπαθούμε μάταια, να κάνουμε υπαρκτό. Ο τέλειος έρωτας, που άδικα ψάχνουμε, αφού δεν έζησε ποτέ πέρα από τη σκέψη μας, γίνεται η θρησκεία μας, η ιερή εμμονή και η έμπνευσή μας.








Ο Γιάννης Βογιατζής, μας είπε για το τραγούδι:

« Η Βασίλισσα, ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε  το 2015. Όμως, σαν ιδέα, το συνέλαβα και το έγραψα κάπου στο μακρινό 2002, επηρεασμένος από τα μουσικά ακούσματα τραγουδοποιών κυρίως των δεκαετιών 80-90.

Ήταν η εποχή που αν και ενεργός χρόνια σαν κιθαρίστας και συνθέτης σε τοπικό ελληνόφωνο ροκ σχήμα της πόλης μου τούς Β.Μ.Σ. με τούς οποίους είχαμε κυκλοφορήσει εκείνο το καιρό τη πρώτη μας ανεξάρτητη δουλειά έχοντας αρκετά live στο ενεργητικό μας ( κυριότερα αυτά με Πυξ-Λαξ, Ξύλινα Σπαθιά, Love In Sadness, Πανούση κ.α. ) έψαχνα διέξοδο μουσικά  σε κάτι διαφορετικό .

Η "Βασίλισσα"  για μένα είναι υπαρκτό πρόσωπο. Είναι υπαρκτή, όπως και για πολλούς άλλους πιστεύω. Αναφέρεται σε έναν ανεκπλήρωτο έρωτα που δεν έζησα ποτέ  όπως ήθελα ή πιο σωστά τον έζησα πολύ λίγο. Ο οποίος με έφερε σε ένα μεγάλο συναισθηματικό αδιέξοδο δίνοντας το έναυσμα να γραφτεί αυτό το τραγούδι σε μία προσπάθεια να αποτυπώσω και να διατηρήσω με το τρόπο μου το ιδανικό, το τέλειο, το άφθαρτο.  Όπως συμβαίνει  στους μύθους».


Τι ξέρουμε για τον συνθέτη

Ο Γιάννης Βογιατζής (φωτο), γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα.
Σπούδασε Μηχανολόγος-Μηχανικός στα Τ.Ε.Ι. παρακολουθώντας παράλληλα μαθήματα ηλεκτρικής κιθάρας στο Nemesis guitar school του Κώστα Παρασκευά.

Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος Β.Μ.Σ. (1998) αρχικά σαν μπασίστας και μετά σαν κιθαρίστας και συνθέτης μέχρι τη διάλυσή τους (2002).
Το 2008 γίνεται μέλος του σχήματος Cameres, ως κιθαρίστας και συνθέτης.
Το 2013 η συνεργασία του σχήματος με τον Άγγελο Μουρβάτη έχει ως αποτέλεσμα την πρώτη του συμμετοχή σε δισκογραφική δουλειά με τίτλο “ Θα είμαι εκεί” μέσω της δισκογραφικής B-otherside.
Το 2014, επίσης με τις Cameres, κυκλοφορεί ψηφιακά μέσω της Pentagramusic το τραγούδι “Rockstar” σε αγγλόφωνη εκτέλεση ενώ το ίδιο έτος το τραγούδι “ Άγρια νιάτα” θα μπεί στη συλλογή Rock ‘N’ Roll Βοήθειες 3.
Το 2015 κυκλοφορεί με τις Cameres πάλι, σε ψηφιακή μορφή, το single “Please forgive me” στο οποίο συμμετέχει στα πλήκτρα ο Παναγιώτης Μπερλής από τα Διάφανα Κρίνα
Τον Οκτώβριο του 2015 κυκλοφορεί την πρώτη του προσωπική δουλειά με το single “Bασίλισσα” σε ψηφιακή μορφή μέσω της εταιρίας Polymusic.


1 σχόλιο:

  1. Σταύρος Σαβουλίδης20 Μαρτίου 2018 στις 7:38 μ.μ.

    Ετσί ρε άρχοντα.Και σε λίγα χρόνια θα λένε ο Γιάννης Βογιατζής συμμετέχει στο καινούριο συγκρότημα και θα ανατριχιάζουν τα νέα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή