Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Τα «προβάδικα της Αθήνας» του ...Νίκου Τριανταφυλλίδη – Μας δουλεύει η ΕΡΤ;

Εκπομπή με θέμα τα ροκ προβάδικα της Αθήνας, διαφημίζεται ότι θα παιχτεί από την ΕΡΤ2, ως το νέο επεισόδιο σειράς του Νίκου Τριανταφυλλίδη.
Υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια: Ο Νίκος Τριανταφυλλίδης, είναι πάνω από ένα χρόνο πεθαμένος. Οπότε, ποια σχέση μπορεί να έχει ο αείμνηστος με την σειρά;
Καμία. Το σενάριο και η σκηνοθεσία, υπογράφονται από την Μαρίνα Δανέζη, η οποία είναι και η πραγματική δημιουργός της νέας σειράς.



Φαίνεται πως η Μαρίνα Δανέζη, που υπήρξε η τελευταία σύντροφος του Νίκου Τριανταφυλλίδη, κατορθώνει και κλείνει δουλειές με την ΕΡΤ, στο όνομα του εκλιπόντος. Αυτό, δεν θα πείραζε τόσο, αν η σχέση της εν λόγω κυρίας, με τον ροκ χώρο, ήταν μία σχέση έρευνας, είτε αποτέλεσμα δημοσιογραφικής εμπειρίας.  
Η πολυάσχολη Μαρίνα Δανέζη, μπορεί να είναι και σκηνοθέτης, αλλά στον δύσκολο τομέα του ροκ, δεν έχει να επιδείξει τίποτα που να αποτελεί σοβαρή έρευνα.  Η μόνη σχέση που έχει με το ροκ μέχρι τώρα, είναι εμπορική. Αναλαμβάνοντας την διεύθυνση του ροκ κλαμπ Gagarin 205, μετά τον θάνατο του Νίκου Τριανταφυλλίδη, ίσως νομίζει πως έχει και το δικαίωμα να ομιλεί περί ροκ.
Λάθος. Το γνωστικό αντικείμενο, δεν αποκτάται με την εμπορική εκμετάλλευση, αλλά με την ερευνητική προσέγγιση και την μακροχρόνια σπουδή. Επιπλέον υπάρχει και μία σύγκρουση συμφερόντων. Όπως, δεν είναι σωστό μία φαρμακοβιομηχανία, να κάνει εκπομπή για ιατρικό θέμα, έτσι και δεν γίνεται μια διευθύντρια ενός ροκ κλαμπ, να κάνει εκπομπή για το ροκ.

Ίσως, η τοποθέτηση ενός ανεξάρτητου ειδικού στην Αρχισυνταξία, να άλλαζε την θεώρηση, όμως η Δανέζη, τοποθέτησε σαν αρχισυντάκτρια, την Χρύσα που έκανε lifestyle κουτσομπολιό στην εκπομπή του Φώτη και της Μαρίας, και τώρα, κάνει τις Δημόσιες Σχέσεις στο Gagarin 205, κλαμπ της Δανέζη. Αυτό θεωρείται αρχισυνταξία;
Δεν έχουμε καμία αντίρρηση, η Μαρίνα Δανέζη, να κινηματογραφεί θέματα, όπως «Τα τατουατζίδικα» ή «Τα σαντουιτσάδικα» της Αθήνας. Αλλά, μακριά από το ροκ.


11 σχόλια:

  1. Με την αγάπη που έχω στον συγγραφέα αυτού του άρθρου, αλλά και στην σκηνοθέτη της αναφερόμενης στο άρθρο υπέροχης σειράς που ξεκίνησε ο αγαπημένος και τρελαμένος μου Τριανταφυλλίδης και τώρα άξια διαχειρίζεται εκείνη στο ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ, χαρακτηρίζω το άρθρο επιεικώς "άκομψο" που θα έλεγε και ο Κούνδουρος και νομίζω ότι πρέπει να γίνει μια οποιαδήποτε διόρθωση. Αυτά Μανώλη. Με εκτίμηση, Άγγελος Σπάρταλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. με δυσκολεύεις αλλα θα το πω. πως θεωρείται άσχετη η κυρία; πως την κρίνουμε; και η σύγκρουση συμφερόντων που κολλα αφου θα αναφέρεται στα προβάδικα;
    μηπως εισαι υπερβολικός; προβλέπω να σου την πέφτει και γνωστός δισκορύχος για το θέμα οποτε ετοιμάσου. τα έβαλες με μεγαλο μαγαζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδη εσεις κυριε νταλουκα ολους αυτους που εχετε φιλοξενησει εδω,τους εχετε περασει απο τεστ ροκεντρολιας; δε νομιζω ...φιλικα σας το λεω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τραγικό άρθρο και προσβλητικό, χωρίς κανένα σεβασμό στη γυναίκα του που ΤΙΜΑΕΙ το όνομά του, χρησιμοποιώντας το στους τίτλους απλά για να δείξει ότι τα στέκια θα είναι για πάντα δικά του. Φαντάζομαι ότι η σχέση της με το ροκ είναι μηδενική, όπως και τα ονόματα που έρχονται στο γκαγκαριν. Απλά ισοπεδώτικό άρθρο από ένα μικρό (τελικά) μυαλό, κολλημένο φαντάζομαι ακόμα στον γέρο και τον Παύλο... Άρθρο έκπληξη (αρνητική) για το πρόσωπό σας. Ντροπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απο τα χειροτερα αρθρα που εχω διαβασει. Αδυναμα επιχειρηματα με εμφανη εμπαθεια προς τα προσωπα που αναφερει και προσβλητικο χωρις κανενα λογο. Την επομενη φορα θα σας προτεινα να ασχοληθειτε εσεις με κουτσομπολιστικη εκπομπη. Φαινεται να σας ταιριαζει περισσοτερο ως υλικο για τα... "αρθρα" σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πέστα ρε μάγκα! Μου θέλει και ροκ η μαγαζάτορας. Έχει πιεί μπύρα με τον ψηλό τον πρόεδρο στη Βουλιαγμένης για να ξέρει από ροκ; Έχει φάει τα δάχτυλά της σε κανα όργανο; Ή απλώς είναι άλλο ένα κοράκι που μύρισε φράγκα και περιτριγυρίζει το πτώμα που λέγεται ελληνικό ροκ; Το πτώμα που σκότωσαν όλοι αυτοί που δε δινουν φράγκο για να παίξει κάποιος στα κωλομαγαζα τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πόσα παίρνει η εκπομπή το επεισοδιο; ειναι πολλα τα λεφτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σιλάνς τσοκαρίες! Η κυρία Δανέζη ΤΙΜΑΕΙ τον Νικόλα, παίρνοντας εκπομπές στην ΕΡΤ στο όνομα του. Με το αζημίωτο φυσικα, μην γινόμαστε λαϊκιστές. Αν είναι πολλά τα λεφτά, δεν μας ενδιαφέρει. Μας αρκεί που γράφει το όνομά του στους τίτλους. Πως τολμαει ο πτωχός ανώνυμος και την αποκαλεί «μαγαζάτορα»; Μον ντιε! λιγο ντροπή. Ειναι η κυρία Δανέζη η ξακουστή που έχει το Γκαγκάριν πτωχέ, δεν έχει μανάβικο. Κυρία Δανέζη, δώστε στον πτωχό, μια είσοδο με ποτό δωρεάν, για να βγάλει σιλάνς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα. Μάιστα.. Μια είσοδο με ποτό δωρεάν σε μένα. Μικρό κοριτσάκι μου.. Φιλάκια

      Διαγραφή
  9. δεν μπορω να καταλαβω γιατι ο νταλουκας πετροβολει την δανεζη.αυτο μπορουσε αυτο εκανε η κυρια.δεν διαπιστωσα να εγινε εκ του προχειρου η εκπομπη.και θεωρω πως εγινε με αξιοπρεπεια.στο ερωτημα αν θα μπορουσε να ειναι καλυτερη η απαντηση ειναι ναι.θα μπορουσε ομως και χειροτερη.ομως εγινε κατι που αφορα τον χωρο αυτο που δεν ειναι και συνηθες.κυριε νταλουκα πιστευω οτι ειστε εμπαθης προς την κυρια δανεζη.τον λογο δεν τον ξερω.ισως εχετε παλιες προστριβες και επιτιθεστε ανευ ουσιας τωρα με αφορμη την εκπομπη. α και πού ειστε? αν θελετε μπορειτε και εσεις να πραξετε κατι αντιστοιχο και να μπειτε στην συγκριση,αξιολογηση,κριτικη.υλικο εχετε μπολικο.και τα μεσα επισης να το κανετε.πραξτε το λοιπον για να συμβαλλετε και εσεις σε ολο αυτο.και μονο η συμβολη σας θα ηταν αρκετη.κυριε νταλουκα θεωρω ακρως συντηρητικες τις αποψεις σας για την συγκεκριμενη εκπομπη.ποιος σας ειπε οτι επειδη εχει αναλαβει την διευθυνση ενος κλαμπ δεν μπορει να κανει και αφιερωμα στο ροκ?τι ειδους στεγανα ειναι αυτα που βαζετε? ποιος ειστε εσεις που το ''απαγορευει'' και ποιος αγραφος νομος το λεει αυτο? συναδελφοι σας στο εξωτερικο θα γελουσαν και θα χλευαζαν τετοιες κριτικες μιας και εκει ακολουθουν συνεχεια τετοιες πρακτικες.η δικη σας σχεση με το ροκ ποια ειναι ακριβως? το γεγονος οτι εχετε ντοκουμεντα,σχεσεις φιλικες με ατομα του χωρου,συνεντευξεις,καποια βιβλια δημοσιογραφικου επιπεδου κτλ σας καθιστα γκουρου του ροκ? εξηγηστε παρακαλω.
    θα ηθελα να παρατηρησω και κατι αλλο που σας αφορα αμεσα.επειδη λοιπον και εγω εχω σχεση με τον συγκεκριμενο χωρο ισως να γνωριζετε και εαν οχι καλο θα ειναι να το μαθετε τωρα εστω και αν ειναι αργα,αν και πιστευω ακραδαντα οτι το γνωριζετε ηδη οτι δεν ειστε και ιδιαιτερως συμπαθης στους κυκλους και περιξ του ροκ.αλλωστε εχετε παψει να εμφανιζεστε σε δρωμενα του χωρου λογω προστριβων με πρωην συνεντευξιαζομενους και οχι μονο και σας αντικαθιστουν ατομα νεαρης βεβαιως ηλικιας που βαζετε να κανουν τη δουλεια για εσας.ξερετε η αντιληψη του κοσμου ειναι αλανθαστη μερικες φορες.και ο κοσμος παντα λεει την τελευταια κουβεντα.ουτε εγω,ουτε εσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αν δεν υπηρχε ο Motorcycle Boy σιγα μην ασχολουταν ο Νταλουκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή