Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Pauline Tafani – Πορτραίτα

-Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας κυρία μου; ρώτησα την Pauline Tafani.
-Ως μία ανεξάρτητη γυναίκα, σιωπηλή. Μιλώ με την ζωγραφική.

Η Pauline Tafani, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κορσική. Σπούδασε Αεροναυπηγός, δεν ακολούθησε όμως το επάγγελμα, αφού αποφάσισε ότι η μεγάλη αγάπη της ήταν η Τέχνη. Ταξίδεψε σε πολλά μέρη, αναζητώντας εμπειρίες και έμπνευση, μέχρι που κατέληξε να γίνει φοιτήτρια Καλών Τεχνών, στην Ελλάδα (έρωτας ήταν η αιτία).



Στις 27,28 και 29 Σεπτεμβρίου 2017, παρουσίασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, ως διπλωματική εργασία της, μία σειρά ωραίων πορτραίτων, κυρίως αντρικών μορφών. Όπως μου είπε, σε μια ωραία συζήτηση που είχαμε, πίνοντας σαγκρία, όλοι αυτοί οι άντρες υπήρξαν γι αυτήν εραστές.




Φωτο : Δύο από τα πορτραίτα που παρουσίασε η Pauline Tafani 

Υπάρχουν τίτλοι, κάτω από τα πορτραίτα αυτά, όχι με λέξεις όμως. Σε ένα βρίσκεις ένα αστέρι, σε άλλο ένα μικρό αγγελάκι...

Σε κάποιο που ήταν η αυτοπροσωπογραφία της (φωτο), είδα δύο μάτια, σαν τα ασημένια τάματα που βάζουν οι πιστοί, κάτω από τις εικόνες, στις εκκλησίες.

-Και αυτό το δικό σας πρόσωπο, τι τίτλο έχει;

-Το τρίτο μάτι! απάντησε. Τα δύο τα βλέπεις κάτω από την ζωγραφιά. Το τρίτο, υπάρχει στο μέτωπο, είναι όμως μη υλικό. Ανοίγει τον πνευματικό δρόμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου