Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Πέθανε ο Τζίμης Πανούσης - Καλό του Ταξίδι.

Δυστυχώς, έφυγε από την ζωή, ένας τεράστιος καλλιτέχνης. Ο Τζίμης Πανούσης, πέθανε σήμερα, στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, ύστερα από ανακοπή καρδιάς. Ήταν 64 ετών.


Ο Τζιμάρας, ως τραγουδοποιός, εμφανίστηκε με το συγκρότημά του, Μουσικές Ταξιαρχίες, το καλοκαίρι του 1980, στο κλαμπ Skylamb, στην Πλάκα. Την ίδια χρονιά, κυκλοφόρησε η θρυλική κασέτα και το 1982, ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος από την MINOS-EMI, με τραγούδια που σόκαραν τους «σοβαρούς» φύλακες αξιών της ελληνικής κοινωνίας. Οι Μουσικές Ταξιαρχίες, προκαλούν αμέσως ηθικό πανικό, και η χωροφυλακή συλλαμβάνει τα μέλη, στην διάρκεια συναυλίας που δίνουν στην Καρδίτσα, τον Απρίλιο του 1981. Ακολουθούν μέρες εκπληκτικής δημιουργίας και τακτικών συγκρούσεων με τους «ηθικούς» που φθάνουν σε δίκες.

Ο Τζίμης Πανούσης, δημιούργησε μια σχολή στο ελληνικό ροκ, συνδυάζοντας το ροκ, με θεατρικές παραστάσεις, ποιήματα, performances μέχρι και τηλεφωνικές φάρσες.

Μεγαλοφυής, ρομαντικός αλλά και έντονα σατιρικός. Έζησε κατά τον δαίμονα εαυτού, και σαν γυφτάκι στην Πανεπιστημίου, γυάλιζε μαζί με το παρμπρίζ και τα όνειρά μας. Δαίμων του κιλικίου, κάρφωνε όλους τους σπασίκλες, και όλα τα τσιράκια του Άρχοντα Ηλιθίου. Αιωνία του η Μνήμη.  

1 σχόλιο:

  1. μεγαλη ιδιοφυια ο πανουσης!εφυγε ενας απο τους τελευταιους μεγαλους ροκερ που ειχε η ελλαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή