Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Παίκτες στο Χρόνο – Η Θλίψη του Κλόουν (1999)

Οι Παίκτες στο Χρόνο, ήταν η πρώτη μορφή των Anima, από τα καλά συγκροτήματα, του τέλους της δεκαετίας του 1990.
Μέλη του οι: Νίκος Τσιπόκας (Φωνή, Κιθάρα), Αργυρώ Δελλοπούλου (Πλήκτρα), Δημήτρης Τσάκαλης (Κιθάρα) και Παναγιώτης Δρίτσας (Μπάσο).
Ακούστε (στο τέλος του ποστ), μία ηχογράφηση, από εμφάνισή τους, στο κλαμπ ΡΟΔΟΝ, τον Φεβρουάριο του 1999. Οι στίχοι, όπως και η ερμηνεία, από τον αρχηγό του συγκροτήματος, Νίκο Τσιπόκα.


Λίγο μετά την συναυλία στο ΡΟΔΟΝ, οι Παίκτες στον Χρόνο, εμφανίζονται ως Anima, και το 2000, βγάζουν δίσκο στην Ano Kato Records, με τίτλο Παράξενες Μέρες (φωτο).
Ο δίσκος, αν και περιείχε τραγούδια εξαιρετικά, δεν πήγε καλά. Αιτία, η ηχογράφηση. Ο ηχολήπτης-παραγωγός (Άρης Χρήστου) έθαψε την φωνή, μην κατανοώντας πως η φωνή είναι το βασικότερο όργανο, και πρέπει να αναδειχθεί περισσότερο. Αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος, που έκαναν, και δυστυχώς, συνεχίζουν να κάνουν πολλοί ηχολήπτες.

Ευτυχώς, σε αυτή την ζωντανή ηχογράφηση στο ΡΟΔΟΝ, ο Τσιπόκας, ακούγεται, και μας δίνει ένα ωραίο αλλά άτυχο τραγούδι του ελληνικού ροκ.





Ο Κλόουν, ως δραματικό πρόσωπο, έχει εμπνεύσει αρκετούς καλλιτέχνες: Παύλος Σιδηρόπουλος (The Clown), Διάφανα Κρίνα (Κλόουν την Τετάρτη την Κυριακή Νεκρός), Magic de Spell (Κλόουν) κ.α.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου