Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Της πατρίδας μου η σημαία... - Στέλιος Χαραλαμπόπουλος

Πρεμιέρα της ταινίας «Της πατρίδας μου η σημαία...» του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου, την Κυριακή 22 Απριλίου 2018, στον κινηματογράφο ΔΙΑΝΑ (Περικλέους 14, Μαρούσι).
Μετά την προβολή, θα ακολουθήσει συζήτηση με τους: Χρίστο Ρουμελιωτάκη (ποιητή), Γιώργο Μπράμο (κριτικό κινηματογράφου) και τον σκηνοθέτη της ταινίας.

Ώρα προσέλευσης: 11.30 π.μ
Ώρα έναρξης: 12.00


Ο σκηνοθέτης, ποιητής και διανοητής, Στέλιος Χαραλαμπόπουλος (φωτο), μέσα από τις προσωπικές του μνήμες και τις μαρτυρίες των ανθρώπων του χωριού Βούρβουρα της ορεινής Αρκαδίας (από όπου κατάγεται), συνθέτει την δική του πατρίδα. Οι μνήμες του σκηνοθέτη, απλώνονται στο Μαρούσι, όπου μεγαλώνει και πηγαίνει σχολειό, και όπου μαζί με φίλους, δημιουργεί καλλιτεχνικές και αντιστασιακές δράσεις, στην εποχή της δικτατορίας.
Παράλληλα, ο Χαραλαμπόπουλος, επιχειρεί, να σκιαγραφήσει την ιστορία της χώρας: Αγροτιά, αστικοποίηση, ερήμωση της υπαίθρου, πόλεμος και κατοχή, εμφύλιος, εξορίες, μετανάστευση. Και όλα αυτά κάτω από τους εθνικούς μύθους για το μεγαλείο του έθνους με τελευταίο εκείνον της Ολυμπιάδας του 2004.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου