Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Πάνος Μαλαχιάς – Μέσα στα Μάτια σου

Ο κιθαρίστας Πάνος Μαλαχιάς (φωτο), γεννήθηκε το 1980 και μεγάλωσε στα Μελίσσια. Έχει σπουδάσει μουσική, και βγάζει τα προς το ζην, παραδίδοντας μαθήματα κιθάρας. Είναι ένας από τους καλύτερους έλληνες κιθαρίστες. Θαυμάζει τους Γιάννη Σπάθα, Γιάννη Δρόλαπα και Άκη Τουρκογιώργη. Είναι μέλος του συγκροτήματος The RockinDeadόπου με τον Κώστα Στριφτό, αποτελούν τον δημιουργικό πυρήνα (Ο Πάνος γράφει την Μουσική, και ο Κώστας τους στίχους).


Πάνος Μαλαχιάς και Κώστας Στριφτός (Φωτ. Μανώλης Νταλούκας, 2016)


Οι δύο φίλοι, είναι δισυπόστατοι. Ως The RockinDead γράφουν τραγούδια πολύ σκοτεινά, με αγγλικό στίχο. Όμως, συνεργαζόμενοι για τα προσωπικά άλμπουμ του Μαλαχιά, όπως στο Μέσα στα Μάτια σου, γράφουν τραγούδια με ελληνικό στίχο, και τίποτα δεν θυμίζει τις φόρμες και τα άγρια ριφς των  The RockinDead.




Το τραγούδι, απέχει πολύ από την alternative/garage αισθητική που παρουσιάζουν στα κομμάτια των The RockinDeadΔυσκολεύεται να πιστέψει κανείς, πως οι ίδιοι, έχουν γράψει για παράδειγμα, το She Kicks & Rocks...




Το Μέσα στα Μάτια σου, περιέχεται στο άλμπουμ ΠΟΙΑ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΑΘΗ τρίτη προσωπική δισκογραφική δουλειά του Πάνου Μαλαχιά.

Πρόκειται για έναν δίσκο Rock/ Blues, που προχωρά και σε έντεχνα μονοπάτια.

Δεκαπέντε τραγούδια, συνθέσεις του Πάνου Μαλαχιά, με στίχους του ίδιου, και του Κώστα Στριφτού, Χαράλαμπου Χατζηνάκη, Κώστα Ρίζου, Άρη Παπαδόπουλου και Νίκου Μαλαχία.

Στον δίσκο συμμετέχουν, ο Βασίλης Γισδάκης, τελευταίος τραγουδιστής του Μάνου Χατζιδάκι με σημαντική πορεία στο έντεχνο τραγούδι και ο Κώστας Στριφτός.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου