Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Η πορεία του Πύρινου Εφιάλτη και ένα εγκληματικό λάθος

Το σχεδιάγραμμα, δείχνει την πορεία της πυρκαγιάς. Η πρώτη εστία, εκδηλώθηκε στην Νταού Πεντέλης, στις 4:49 το απόγευμα. Σε μία ώρα, στις 5:45, είχε φθάσει στον Νέο Βουτζά. Στις 6:13, η Τροχαία, κλείνει την Λεωφόρο Μαραθώνος. Σε λίγα λεπτά, και σε μιάμιση ώρα μετά την εκδήλωση στην πρώτη εστία, η φωτιά, χτυπάει το Μάτι.



Σύμφωνα με πολλές καταγγελίες, αυτοκίνητα που κινούνταν στην Λεωφόρο Μαραθώνος, στις 6:20 για παράδειγμα, όπως το αυτοκίνητο των παππούδων με τα δίδυμα κοριτσάκια (πήγαιναν για Νέα Μάκρη), τα σταματούσαν και τα οδηγούσαν προς την παραλιακή Λεωφόρο Ποσειδώνος, και προς το Μάτι. Δηλαδή, τα έστελναν μέσα στην φωτιά. Αυτό, είναι ένα τεράστιο θέμα, που ακόμα ΔΕΝ έχει απαντηθεί. Γιατί συνέβη αυτό; Ποιοι τους κατηύθυναν προς τον θάνατο; Άσχετοι πολίτες ή άσχετοι τροχονόμοι;  
Υπάρχει βέβαια και η μαρτυρία της Αλέκας Παπαρήγα, για αυτή την εγκληματική εκτροπή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της στήλης «Βηματοδότης», ο σημερινός γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, του αποκάλυψε πώς η Αλέκα Παπαρήγα γλίτωσε κυριολεκτικά στο παρά πέντε από τη φωτιά :



«Έφυγε από τον Περισσό με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του κόμματος για να πάει στο σπίτι της στη Νέα Μάκρη. Έβλεπε τους καπνούς να πνίγουν την ατμόσφαιρα και κάποια στιγμή στη Λεωφόρο Μαραθώνος, οι αστυνομικοί τής έκοψαν το δρόμο και την προέτρεψαν να ακολουθήσει άλλη οδό περνώντας μέσα από το Μάτι. Η κυρία Παπαρήγα πειθάρχησε στις εντολές της Αστυνομίας. Με το που φτάνει στο Μάτι νοιώθει το θερμικό κύμα και τις φλόγες να έρχονται κατά πάνω της. Ευτυχώς την αναγνώρισαν δύο μέλη της ΚΝΕ που έτυχε να βρίσκονται στο σημείο και βοηθούσαν εθελοντικά τον κόσμο. Της υπέδειξαν ένα δρομάκι ώστε να βγει με ασφάλεια από το Μάτι, την ώρα που οι φλόγες την πλησίαζαν απειλητικά».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου