Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Κυριάκος Μητσοτάκης – Ζητά παραιτήσεις. Χαρακτηρίζει, καταστροφικό και κυνικό τον Αλέξη Τσίπρα

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με Συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα το μεσημέρι, κατήγγειλε την κυβέρνηση για:
1-Ανικανότητα να διαχειριστεί την φοβερή κρίση, που προκάλεσε την τεράστια καταστροφή και τόσους νεκρούς
2-Προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών.
Αναφερόμενος σε πρόσωπα, είπε πως ο κος Τόσκας, ο κος Σκουρλέτης, η κα Δούρου, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας και οι αρχηγοί της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, έπρεπε να έχουν φύγει. 


Για τις πρωθυπουργικές δηλώσεις περί ανάληψης της πολιτικής ευθύνης, σχολίασε πως

«δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη χωρίς παραίτηση» και ότι

«Οι πολίτες δεν χρεώνουν στον Αλέξη Τσίπρα μόνο ανικανότητα. Του χρεώνουν πρωτοφανή κυνισμό και θράσος αλλά και έλλειψη ικανότητας συναισθηματικής επαφής με το πρόβλημα. Η διαχείριση της κρίσης από πλευράς κυβέρνησης με κάνει να πιστεύω ότι υπάρχει ενδεχομένως προσπάθεια συγκάλυψης». 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ανέφερε για τον πρωθυπουργό «Κάποτε ο κ. Τσίπρας ήταν νέος και ανεύθυνος, Σήμερα είναι καταστροφικός και κυνικός».

Σχετικά με την διερεύνηση των αιτιών της εθνικής τραγωδίας, είπε ότι θα έβλεπε «μια τεχνοκρατική επιτροπή επιστημόνων» που θα εντοπίσει λάθη και παραλείψεις και θα καταθέσει προτάσεις. Είπε ακόμη, ότι αυτό θα ήταν καλό να γίνει, με συναίνεση όλων των κομμάτων. 

Για την άναρχη δόμηση στις πληγείσες περιοχές, ανέφερε ότι, τα αυθαίρετα δεν είναι άλλοθι για την καταστροφική διαχείριση της κρίσης, αυτά
υπήρχαν εδώ και 40 χρόνια, όμως είναι πρώτη φορά που κάηκαν σχεδόν 100 άνθρωποι.

«Ας διαχωρίσουμε τις διαχρονικές ευθύνες για την άναρχη δόμηση και όσα δεν κάναμε στην δασοπροστασία από την άθλια διαχείριση αυτής της κρίσης και την ακόμα πιο άθλια προσπάθεια επικοινωνιακής συγκάλυψης όσων δεν έγιναν τις κρίσιμες ώρες».

Τέλος, είπε ότι υπάρχουν και ποινικές ευθύνες, που θα πρέπει να εξεταστούν από εφέτη ανακριτή.


1 σχόλιο: