Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

Στην Ελλάδα οι δύο στρατιωτικοί. Ήρθαν με το Προεδρικό αεροσκάφος.

Στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης προσγειώθηκε, στις 3.19'  τα ξημερώματα, το Προεδρικό αεροσκάφος, που τους μετέφερε από την Τουρκία. Δακρυσμένοι από χαρά, τους αγκάλιασαν οι γονείς τους. Άγημα της στρατονομίας είχε παραταχθεί και απέδωσε τιμές. 



Πριν κατεβούν, δύο αξιωματικοί μπήκαν στο αεροσκάφος, και τους έδωσαν τις στολές τους.
Ο ανθυπολοχαγός Αγγελος Μητρετώδης, και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης,  κατέβηκαν ένστολοι, με τις φόρμες εκστρατείας, και όχι με τα πολιτικά ρούχα με τα οποία είχαν επιβιβαστεί.

Ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, παρευρισκόταν στην υποδοχή, και δήλωσε «θέλω να στείλω μήνυμα ενότητας. Ελπίζω ότι η απελευθέρωσή τους σ' αυτή τη σημαδιακή μέρα, θα σημάνει και μια άλλη μέρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Καλωσορίζω τους δύο στρατιωτικούς, τους συγχαίρω γιατί κράτησαν τον όρκο τους, δεν παρέδωσαν τη σημαία και την υπηρέτησαν σ' αυτές τις συνθήκες αιχμαλωσίας και επέστρεψαν για να συνεχίσουν να υπηρετούν την πατρίδα».


Ύστερα από 167 ημέρες κράτησης, στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολής, οι δύο στρατιωτικοί, επέστρεψαν στην Ελλάδα.  


Στην πτήση της επιστροφής, συνοδεύονταν από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, και τον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου