Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Ξηλώθηκε κι ο Καπάκης (Νυν απολύεις και την Δούρου σου Δέσποτα ;)

Πάει και ο Γιάννης Καπάκης (φωτο), Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας. Το πουλόβερ των  αλάνθαστων, άρχισε να ξηλώνεται, κι έχουμε μέλλον. Μετά τις παραιτήσεις Τόσκα, και των Αρχηγών της ΕΛΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος, φεύγει και ο Γενικός Γραμματέας. Οι κακές γλώσσες, τώρα μιλούν και για παραίτηση Δούρου.



Πού θα φθάσει το ξήλωμα; Δεν γνωρίζουμε. Επικρατεί γενικά αλαλούμ, και διαφαίνεται μία πολιτική κωμωδία.
Ενδεικτικό είναι ότι οι ξηλωθέντες, ξηλώθηκαν μετά πολλών ...επαίνων!
Ο Νίκος Τόσκας, χαρακτηρίστηκε «γενναίος στρατηγός». Μα αν ήταν, θα πει κανείς με το δίκιο του, τότε γιατί τον στείλανε σπίτι του ;
Κάποιοι μάλιστα, σχολίασαν, πως όταν λες τον Τόσκα, «γενναίο στρατηγό», είναι σαν να λες πως η Γαβριέλα, ήταν παρθένα.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό:

Ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας, είπε «οφείλουμε μία συγνώμη, αλλά ...δεν φταίμε!». Αυτά τα κουφά, ακούγονται μετά την καταστροφική πυρκαγιά, που  μετατρέπουν την τραγική πολιτική ζωή, σε φαρσοκωμωδία.

Τα πιο κωμικοτραγικά, συμβαίνουν κατά Μαραθώνα μεριά. Εκεί το Δημοτικό Συμβούλιο, ψήφισε ομόφωνα την παραίτηση του Δημάρχου, Ηλία Ψινάκη. Ακούστηκε μάλιστα και το σύνθημα «Ψινάκη παραιτήσου, το θέλουν οι νεκροί σου». Ίσως, για πρώτη φορά στην ιστορία, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, σε συνεδρίαση, να ζητούν παραίτηση του Δημάρχου τους. Ατάραχος ο Ψινάκης, απάντησε από μακριά (δεν ήταν εκεί) «Δεν παραιτούμαι», ενώ αγανακτισμένοι κάτοικοι, όρμησαν στο συμβούλιο ζητώντας να παραιτηθούνε όλοι, Δήμαρχος και Σύμβουλοι!
Πού θα πάει αυτή η κατάσταση;
Ουδείς ξέρει.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου