Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Δεν ενδιαφέρονται για τίποτα οι ΝΟΜΟΣ 751

Οι ΝΟΜΟΣ 751, είναι οι Βασίλης Τζελέπης ή Μπίλιας (μπάσο, τραγούδι) και Γιώργος Φωτόπουλος (όργανο, synth, tape echo και mixer). Σχηματίστηκαν το 2016, στην Θεσσαλονίκη. Ο Γιώργος, υπήρξε μέλος του θρυλικού πανκ σχήματος ΚΟΜΟΔΙΝΑ 3 (εκ των πλέον πανκ που έδρασαν στην Ελλάδα).



Το όνομα ΝΟΜΟΣ 751, αναφέρεται σε πραγματικό νόμο, έτους 1948, δια του οποίου, στρατιωτικοί που πολέμησαν ενάντια στον Δημοκρατικό Στρατό, ανταμείφθηκαν με εκτάσεις γης στο Πανόραμα, και έχτισαν βίλες.   

Οι ΝΟΜΟΣ 751, δηλώνουν ενάντιοι σε κάθε ροκ μυθολογία, νεκρά είδωλα, πέτσινα παντελόνια, ροκ μπαμπάδες, παππούδες, και πολλά άλλα. Δηλώνουν ακόμα, παντελώς αδιάφοροι, σε ό,τι συμβαίνει γύρω. Χαρακτηριστικό τα τραγούδι τους «Δε μενδιαφέρει»...




Ο πρώτος δίσκος τους, με τίτλο το όνομά τους, κυκλοφόρησε τον περασμένο Φεβρουάριο από την εταιρεία Slovenly Recordings. Η αμερικανική αυτή εταιρεία, φαίνεται πως ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το ελληνικό underground, αφού έχει κυκλοφορήσει αρκετά ανάλογα  άλμπουμ ελλήνων (Bazooka, KOMODINA 3, Acid Baby Jesus, Gay Anniversary κ.α) αλλά και έχει διοργανώσει αξιοσημείωτα φεστιβάλ στην Ελλάδα (το 2016, για παράδειγμα διοργάνωσε το Loud Fest, δεκαήμερο (!) φεστιβάλ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λέσβο).







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου