Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Παγιδεύτηκε ο Ζακ να φανεί σαν ληστής;

Ένα τεράστιο ερωτηματικό μας αφήνει η απολογία του κοσμηματοπώλη στον ανακριτή. Ισχυρίζεται ότι έφυγε από το κατάστημά του, για να αγοράσει εφημερίδα, κλείνοντας την πόρτα με ένα τράβηγμα, αφού έτσι ασφαλίζεται αυτόματα με μαγνητικό μηχανισμό.


  «Κατά τις 14.10  – 14.15 άνοιξα την κρυστάλλινη πόρτα του μαγαζιού για να πάρω μια εφημερίδα . Με το τράβηγμα ασφαλίζει  η πόρτα , είναι μαγνητική και ανοίγει μόνο με μηχανισμό...»

Στην ερώτηση του ανακριτή, αν είναι δυνατόν, η ασφαλισμένη πόρτα να ανοίξει από κάποιον από έξω, απαντά ...

«Μόνο με μεγάλη φόρα ή πίεση μπορεί να ανοίξει...»

Κάτι τέτοιο, δεν ισχύει. Η μαγνητική πόρτα δεν ανοίγει με μεγάλη φόρα ή πίεση, εκτός αν την πίεση την ασκεί ο σούπερμαν. Τέτοια πόρτα, ανοίγει, μόνο με ειδική κάρτα ή τηλεκοντρόλ, που είχε μόνο ο κοσμηματοπώλης.

Πώς μπήκε μέσα λοιπόν ο Ζακ;
Ο κοσμηματοπώλης δίνει την απάντηση...

«Ενδεχομένως μπήκε μέσα κλωτσώντας την πόρτα ή με μεγάλη δύναμη. Σπρώχνοντας αφού ακούστηκε θόρυβος...»

Και αυτό άκυρο. Κλωτσώντας ή σπρώχνοντας την ασφαλισμένη πόρτα, δεν μπαίνεις. Πώς μπήκε μέσα ένας αδύναμος Ζακ, που καλά καλά δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του;  

Με την απλή λογική, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα, ότι ο Ζακ, μπήκε όταν η πόρτα ήταν ανοιχτή και ο κοσμηματοπώλης ήταν μέσα. Αλλά τότε, λέει ψέματα ο κοσμηματοπώλης;

Παγιδεύτηκε ο Ζακ, όπως λένε πολλοί; Υπήρξε σχέδιο να φανεί σαν ληστής;

Τα ερωτήματα αυτά, θα απαντηθούν, μόνο από το υλικό της κάμερας του κοσμηματοπωλείου, ή από τις κάμερες των γύρω καταστημάτων, αν υπάρχει τέτοιο υλικό, και δεν έχει από κάποιο μαγικό χέρι, «εξαφανιστεί».
Υπάρχει τέτοιο υλικό;
Φρόντισε η αστυνομία να το βρει;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου