Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Ένα mixtape στην μνήμη του Tony Joe White (από τον Χρήστο Χατζή)

Πέθανε στις 24 Οκτωβρίου και σε ηλικία 75 ετών, ο αμερικανός κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Tony Joe White. Ο θάνατός του, προήλθε από καρδιακή προσβολή.

Ο Tony, μεγάλωσε στην Louisiana, και είχε το παρατσούκλι the Swamp Fox (η Αλεπού του Βάλτου). Τα τραγούδια του ονομάστηκαν- και από τον ίδιο- Swamp songs (τραγούδια του βάλτου). 



Ο «βάλτος» αναφερόταν στην Louisiana, με την υδρόβια βλάστηση και τους μαιάνδρους του Μισισιπή, έναν από τους πλέον εύφορους υγρότοπους του πλανήτη.  Και η «αλεπού», στην ικανότητά του, να γράφει ωραία τραγούδια. Γνωστότερο από τα τραγούδια του το Rainy Night in Georgia, που έγινε όμως επιτυχία, όχι σε δική του εκτέλεση, αλλά στην διασκευή του από τον Brook Benton, το 1970.

Τα «τραγούδια του βάλτου», είναι εξαιρετικά, και ερμηνεύτηκαν από σπουδαίους καλλιτέχνες, όπως οι Elvis Presley, Tina Turner, Dusty Springfield, Rory Gallagher, Ray Charles κ.α.

Ένα mixtape στην μνήμη του Tony Joe White, από τον Χρήστο Χατζή:



1.I Get Off On It 2.Susie-Q 3.Polk Salad Annie 4.They Caught The Devil And Put Him In Jail In Eudora Arkansas 5.Steamy Windows 6.Stud Spider 7.What Does It Take (To Win Your Love) 8.Rainy Night In Georgia 9. Big Boss Man 10.Baby Please Don't Go 11.Heartbreak Hotel 12.Boom Boom 13.Stockholm Blues 14.Keep Going (Remixed by Boozoo Bajou) 15.Rainy Night In Georgia (Boozoo Bajou's Georgia Dub)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου