Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Bohemian Rhapsody – Παγκόσμια επιτυχία, σπάει ταμεία!

Από αριστερά: Gwilym Lee, Rami Malek και Joe Mazzello σε σκηνή του φιλμ Bohemian Rhapsody.

GLOBAL
Η πρεμιέρα της ταινίας Bohemian Rhapsody, το Σαββατοκύριακο, έκανε στις ΗΠΑ εισπράξεις 50 εκατομμυρίων δολαρίων. Με δεδομένο ότι, κόστισε περίπου 52 εκατομμύρια δολάρια, το φιλμ, έβγαλε τα έξοδά του, από την πρώτη μέρα.

Διεθνώς, το Bohemian Rhapsody πέτυχε εισπράξεις 72,5 εκατομμυρίων δολαρίων, γεγονός που σημαίνει ότι: 1. ο κόσμος αδιαφόρησε για τις πρώτες  κριτικές που χαρακτήρισαν το φιλμ σαν «πατάτα» και 2. ο θρύλος των Queen είναι ζωντανός.

Ο 37χρονος αμερικανός ηθοποιός, Rami Malek (φωτο), ενσαρκώνει τον αείμνηστο Freddie Mercury, αυτόν τον τεράστιο καλλιτέχνη, συνθέτη και τραγουδιστή των Queen, που έζησε ταραχώδη ζωή, και πέθανε το 1991 (χτυπημένος από AIDS), σε ηλικία 45 ετών. Αξιοσημείωτο είναι, ότι ενώ οι κριτικοί έθαψαν από λίγο ως πολύ το φιλμ, σχεδόν κανείς δεν έγραψε κακά λόγια για την ηθοποιία του Malek. Γι αυτόν, οι γνώμες ήταν εγκωμιαστικές:

"He is absolutely brilliant." – Caroline Preece, Den of Geek


"He goes big and bold… But it’s the small moments and expressions that truly elevate his performance." – Kimber Myers, The Playlist


"Start engraving that Academy Award." – Tara Brady, The Irish Times

Η ταινία αναφέρεται σε έργα και ημέρες του συγκροτήματος Queen, αλλά είναι επικεντρωμένη στην ζωή του θρυλικού Freddie Mercury. Ο τίτλος του φιλμ, είναι ο τίτλος του τραγουδιού Bohemian Rhapsody, που συνέθεσε ο Freddie Mercury για το ιστορικό άλμπουμ A Night at the Opera, των Queen (1975). Το Bohemian Rhapsody, θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα ροκ τραγούδια όλων των εποχών. Με αυτό, ο Mercury, συνθέτει την Ραψωδία της δικής του ζωής, αναφέροντας με σημειολογικό τρόπο, αγωνίες του και αναπάντητα ερωτήματα: Is this the real life? Is this just fantasy?. Καταλήγει Nothing really matters to me, Any way the wind blows, σημειώνοντας έτσι, ένα εσωτερικό δράμα, στην πορεία του ως μποέμ ραψωδού.

O Freddie Mercury έζησε ανάμεσα σε πολλούς, αλλά τραγικά μόνος...






1 σχόλιο:

  1. ειδα το φιλμ και μπορω να πω οτι δεν εντυπωσιαστηκα.περιμενα πολυ περισσοτερη ουσια και να εμπαινε περισσοτερο στο πνευμα και στο μεγαλο ταλεντο του nercury.περα απο καποια σημεια δυνατα της ταινιας στην μεγαλυτερη διαρκεια της ειναι ανευρη.προσωπικα με απογοητευσε η ταινια.δεν εσκαψε βαθια στο πνευμα ενος τοσο ταλαντουχου ανθρωπου,το δραμα και τους προσωπικους εσωτερικους δαιμονες που τον ειχαν κυριευσει και μεσα απο ολα αυτα εβγαινε μια δημιουργικη πανδαισια μουσικης.αμφιταλαντευονταν μεσα του σε πολλα θεματα τα οποια η ταινια δεν ανεδειξε.
    μανωλη τι γινεται με το αλλο blog το καινουριο που εβγαλες?ολα εκει θα ανεβαινουν πλεον?το λεω επειδη δεν βλεπω τελευταια καποια προσφατη αναρτηση εδω.δεν εχω καταλαβει ακριβως και τι ειναι το αλλο blog που δημιουργησες..περα απο τα τρεχοντα μια περιοχης που φανταζομαι ανηκεις εκει διοτι διαφορετικα ποιος ο λογος αναδειξης της,θελεις να επιδειξεις και κατι αλλο πολιτικης χροιας πχ λογω επικειμενων δημοτικων εκλογων? κατεβαινεις μηπως στον πολιτικο στιβο?δεν εχω πολυκαταλαβει αλλα ρωταω γιατι το παρον blog εδω εχει καποια αλλη αξια και ειναι κριμα να εγκαταλειφθει εν οψει πολιτικων δρωμενων... ευχαριστω.νικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή