Τρίτη 2 Απριλίου 2019

ΤΟ ΕΝ του Θόδωρου Καπηλίδη

ΤΟ ΕΝ, είναι ένας μουσικός διαλογισμός, πάνω στην Ύπαρξη και στο Απόλυτο Ένα. Κατά τον συνθέτη του εξαιρετικού αυτού άλμπουμ, Θόδωρο Καπηλίδη, από ΤΟ ΕΝ προήλθαν όλα, και σε Αυτό, όλα πάλι θα καταλήξουν. Ο Καπηλίδης, εκφράζει τον προσωπικό του διαλογισμό, μέσα από ηχοτοπία και ηχοδιαθέσεις.


Ο ίδιος, χαρακτηρίζει το άλμπουμ νεοπλατωνικό, και αυτό το όνομα, δίνει και στο τζαζ τρίο που έχει σχηματίσει. Το Theo Kapilidis Neoplatonic Trio αποτελείται από τον Θόδωρο Καπηλίδη (Theo Kapilidis) στις κιθάρες και τα electronic fx, και τους Ελβετούς: Florian Egli (άλτο σαξόφωνο, άλτο κλαρινέτο, fx) και Maxim Paratte (τύμπανα, fx). Το concept του άλμπουμ είναι εμπνευσμένο από τον Πλωτίνο (διάδοχο του Πλάτωνα).




Ο Θόδωρος Καπηλίδης (Theo Kapilidis) είναι κιθαρίστας και συνθέτης της jazz με βάση του την Ελβετία, όπου και διδάσκει στο University of the Arts της Ζυρίχης.

ΤΟ ΕΝ, είναι το τρίτο άλμπουμ του Θόδωρου Καπηλίδη ως leader, καθώς έχουν προηγηθεί τα Bright Shadows (2014) και Inside Views (2016) τα οποία κυκλοφόρησαν από την ελβετική Unit Records. Ακόμη, «TO EN» είναι το πρώτο του άλμπουμ με το νέο του σχήμα Neoplatonic Trio και ταυτόχρονα το πρώτο άλμπουμ της συνεργασίας του με την Puzzlemusik. 

Ο Θόδωρος Καπηλίδης αναφέρει σχετικά με τα οκτώ κομμάτια του άλμπουμ: «Οι συνθέσεις είναι ένας καθρέφτης του κόσμου μας σήμερα, αλλά φέρνουν μαζί τους το βάρος της ιστορίας».



Όλες οι συνθέσεις είναι του Theo Kapilidis (Suisa) 

Ηχογράφηση - Μίξη - Mastering: Maxime Paratte (Utogrund Studio Zürich)
Παραγωγή: Θόδωρος Καπηλίδης
Σχέδιο εξωφύλλου & Layout: Ελένη Κεσαπίδου
Φωτογραφίες: ©ursinagiger 

Το TO EN παρουσιάστηκε ήδη live με επιτυχία στο Mehrspur Musikklub στην Ζυρίχη της Ελβετίας τον Ιανουάριο του 2019. Στην Ελλάδα θα παρουσιαστεί το ερχόμενο φθινόπωρο σε χώρο που θα ανακοινωθεί έγκαιρα. 

Το άλμπουμ είναι διαθέσιμο σε cd στα ενημερωμένα δισκοπωλεία καθώς και για streaming και download σε i-tunes, Spotify, Google Play, Deezer, Tidal και πολλές άλλες ψηφιακές πλατφόρμες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου