Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Οι τραγουδοποιοί Sophie lies, Sigmataf, Αδαμαντίνη Αρβανίτη και ο εικαστικός Γιώργος Δρίτσας σε ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Μην χάσετε αυτό το Σάββατο 4 Ιουλίου 2020, την εκπομπή ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ στο Δεύτερο Πρόγραμμα ΕΡΤ 103.7. Μία παραγωγή του Μανώλη Νταλούκα. Ώρα 3 με 5 το απόγευμα. 

Περισσότερα για τους καλεσμένους της εκπομπής: 


Η Sophie lies (φωτο) υπήρξε η frontwoman του πολύ καλού dream pop και αγγλόφωνου σχήματος FOAM. Φέτος μας εξέπληξε παρουσιάζοντας δουλειά της με ελληνικό στίχο. Τα Μεγάλα Παιδιά είναι ένα από αυτά τα τραγούδια από τον επερχόμενο δίσκο της Μια πέτρα σαν σπίτι. Το τραγούδι-ποίημα ανέβηκε στο διαδίκτυο με την λήξη της καραντίνας.



Προερχόμενος από την σκηνή του low bap, ο Sigmataf (φωτο) έχει μέχρι τώρα παρουσιάσει τέσσερις προσωπικούς δίσκους με στίχο πολύ δυνατό που είναι περισσότερο ποίηση παρά στίχος. Το Κόκκινη Νύχτα Ψυχικό είναι τραγούδι από το καινούργιο του άλμπουμ "athens romance"



Η Αδαμαντίνη Αρβανίτη (φωτο), το κορίτσι με την διαμαντένια φωνή, είναι η τραγουδίστρια των Birthmark, ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα της σύγχρονης μουσικής σκηνής στην Ελλάδα. Θα παρουσιάσει στο στούντιο του Δευτέρου Προγράμματος, τραγούδια από τους δύο τελευταίους δίσκους του συγκροτήματος.



Ο Γιώργος Δρίτσας (φωτο) μόλις αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Πριν μία εβδομάδα, παρουσίασε εκεί και την διπλωματική εργασία του, με κυρίαρχο στοιχείο της αντιασφυξιογόνες μάσκες. Αν και η ιδέα του για τις αντιασφυξιογόνες μάσκες ξεκίνησε πέρυσι το Μάρτιο του 2019 ως καλλιτεχνική διαμαρτυρία για την μόλυνση του περιβάλλοντος, παραπέμπουν λόγω της συγκυρίας, στην μετάλλαξη που πρόσβαλε την καθημερινή ζωή στις μέρες της πανδημίας. Ο καλλιτέχνης παρουσίασε ακόμη και ευζώνους Προεδρικής Φρουράς να φοράνε μάσκες. Με μάσκα και θλιμμένο βλέμμα, μία κοπέλα που κρατά χωνάκι παγωτό είναι άλλος ένας εύστοχα σημειολογικός πίνακάς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου