Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Η Γοργόνα της Danai Nielsen

Η Danai Nielsen γεννήθηκε στην Κοπεγχάγη, αλλά μεγάλωσε στην Ελλάδα (στην Ηλιούπολη). Άρχισε μαθήματα πιάνου σε μικρή ηλικία και τελειώνοντας το Γυμνάσιο συμμετείχε στο συγκρότημα Rosebleed.Πέρασε στο ΤΕΙ γραφιστικής, έζησε κάποια χρόνια εκτός Ελλάδας και δοκίμασε πολλές random δουλειές. Τέλη του 2018 ήρθε πάλι στην Αθήνα, ξεκίνησε να εργάζεται ως γραφίστρια και να στήνει ένα solo μουσικό project. 




Η ίδια έχει πει για τη Γοργόνα:

«Η “Γοργόνα” είναι ένα τραγούδι που γράφτηκε μια μέρα με λιακάδα, ξάπλα στα γρασίδια του ποταμού Neckar.

Για ρυθμό, τσαλάκωνα ξερά φθινοπωρινά φύλλα, τα ηχογραφούσα με ένα σάπιο αγαπημένο μικροφωνάκι και τα έβαλα να παίζουν σε λούπα στο Άμπλετον. Έγραψα μερικά γρήγορα “αααααα” “ουυυυ¨ να μου κρατούν τη μελωδία και κοιτώντας το νερό άρχισα να αδειάζω τραγουδιστές σκέψεις για εγκλωβισμένες γοργόνες σε κουτιά. Ήταν περίοδος που ήμουν σούπερ εγκλωβισμένη, αλλά η ελευθερία μου πλησίαζε γιατί λίγες μέρες μετά θα πετούσα για Ελλάδα κι αυτή τη φορά μόνιμα. Σκεφτόμουνα τα παραμύθια του Hans Christian Andersen και την γοργόνα της Κοπεγχάγης που μένει καθιστή κι ακίνητη στο βάθρο της. Είναι δίπλα στο νερό αλλά δεν μπορεί ποτέ να το αγγίξει.

Σκεφτόμουν όλες τις γυναίκες που εγκλωβίζονται από δικό τους ή όχι λάθος σε δυσάρεστες καταστάσεις και τοξικές σχέσεις. Κάποιες ελευθερώνονται, μόνες ή με βοήθεια και άλλες μένουν εκεί για πάντα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου