Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Φωτο : 6th International Video Poetry Festival στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός (Ιαν 2018)

Μια ομάδα διανοούμενων και καλλιτεχνών αξιοποίησε ένα εγκαταλειμμένο κτίριο στην Αθήνα (Ρήγα Παλαμήδου 2, Ψυρρή), μετατρέποντάς το, σε κέντρο πολιτιστικών εκδηλώσεων. Από το 2011, έγιναν εκεί, με ελεύθερη είσοδο, εκατοντάδες συναυλίες, περφόρμανς, θεατρικά έργα, εκθέσεις, φεστιβάλ ποίησης και πολλά άλλα υψηλότατης αισθητικής. 

 

Φωτο : Περφόρμανς στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός (Ιαν 2018)

Το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, κανονικά, έπρεπε να μπει σε όλους τους τουριστικούς οδηγούς. Και όμως. Η αστυνομία σφράγισε με τσιμεντόλιθους την είσοδο. Τώρα, θα το «αξιοποιήσει» το ΤΑΙΠΕΔ. Ω Κράτος!

Φωτο : 6th International Video Poetry Festival στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός (Ιαν 2018)

 Ο ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρεται τώρα, για το σφράγισμα του θεάτρου, ενώ πρώτος αυτός, συνοδεία αστυνομικής δύναμης, τους είχε κόψει το ρεύμα (Φεβρ 2016) προσπαθώντας να τους βγάλει έξω και να αποδώσει τον χώρο στο ΤΑΙΠΕΔ. Βλέπετε, τα κροκοδείλια δάκρυα, είναι πάντα της μόδας.

Φωτο : Θεατρική παράσταση στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός (Ιαν 2018)

 Προφανώς και το πόρταλ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ συμπαρίσταται στον αγώνα της αξιέπαινης αυτής ομάδας να κρατηθεί το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, ζωντανό κύτταρο Τέχνης, κοινωνικών δράσεων και Πολιτισμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου