Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Βαρβάρα Αργυρού και Lumiere σε Δημόσια Διαβούλευση

Το Σάββατο 18 Δεκ 2021
, στην εκπομπή Δημόσια Διαβούλευση του Μ.Νταλούκα, καλεσμένοι είναι η τραγουδοποιός Βαρβάρα Αργυρού και ο μουσικός Lumiere (Θανάσης Χριστοδούλου). Δεύτερο Πρόγραμμα ΕΡΤ 103.7 ώρα 9 με 10 το βράδυ. Be There!

H 18χρονη Βαρβάρα Αργυρού
, αποτελεί μία από τις πρωτοπόρες μουσικές εκφράσεις της Gen Z. Πρόσφατα παρουσίασε δύο εξαιρετικά singles τα “Ukulele” και “INSANE”, μπαίνοντας σε μερικές από τις δημοφιλέστερες παγκόσμιες λίστες στο Spotify, και μάλιστα σε δύσκολες αγορές όπως είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, το Μεξικό, η Νορβηγία, και η Αυστρία. Το τελευταίο της, “Ukulele” συνδυάζει στοιχεία από παραδοσιακούς ήχους με ηλεκτρονικά beat δημιουργώντας ένα άκρως πρωτότυπο και ενδιαφέρον αποτέλεσμα, με το γιουκαλίλι να πρωταγωνιστεί.


Ο Θανάσης Χριστοδούλου
γράφει μουσική από την εφηβεία του. Το πρώτο του συγκρότημα, Serpentine, είχε κερδίσει την αναγνώριση ως ένα από τα κορυφαία indie rock συγκροτήματα της δεκαετίας του '00 στην Ελλάδα, με συναυλίες στους μεγαλύτερους live χώρους στην Ελλάδα. Άρχισε να συνθέτει οργανική μουσική το 2015 υπο το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Lumiere. Έχει συνεργαστεί με τζαζ, ποπ και κλασικούς μουσικούς και videographers για μια σειρά από μουσικά albums και videos που κυκλοφόρησαν τα τελευταία χρόνια και τα οποία έχουν λάβει εξαιρετικές κριτικές. Πρόσφατα παρουσίασε το άλμπουμ PIANORAK. Eίναι το τρίτο σόλο άλμπουμ του βασισμένο εξολοκλήρου στο κλασικό πιάνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου