Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ "Η ΚΡΑΥΓΗ ΠΟΥ ΔΕΝ (ΞΕ)ΧΑΣΑΜΕ" / ΣΤΟΣΧΟΛΕΙΟ / ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΟΣ 51, 10444 / ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Στη σκιά μιας Νίκης που πονάει, στη σκιά μιας άπειρης αγάπης που παρασύρει τη φθορά, στη σκιά μιας ήρεμης νύχτας που δεν σε αφήνει να δεις ούτε τη σκιά σου, που δε σε αφήνει να θυμηθείς γιατί φορούσες μάσκα, γιατί κρυβόσουν και από ποιον.

Πάντα θα είμαστε μπροστά από τη σκιά μας και θα προσπαθούμε να μην ξεχνάμε την κραυγή μας, να μην φοβόμαστε να υψώνουμε τη φωνή μας.
Σαν ρόδι που ανοίγουμε για να ντύσουμε τη γύμνια μας, χρώμα που αγαπάει τη φωτιά, χρώμα που πενθεί την κακογουστιά που μπορεί να επιβάλλουν,
είμαστε οι ήρωες μιας ζωής που χάνεται σε επεισόδια πολεμικά και σε πόλεμο που κατασπαράζει την αλήθεια.

Αλήθεια είναι. Η πρώτη έκθεση που έγινε μετά από πολύ καιρό ΣτοΣχολείο και που αποτέλεσε την αφορμή της επανεκκίνησής του, φτάνει στο τέλος της.
Σας προσκαλούμε να έρθετε όσοι αγαπάτε το χρώμα του ροδιού, όσοι αγαπάτε την τέχνη που σώζει καταστάσεις, όσοι θα θέλατε να βλέπατε έργα μαθητών από τη Σχολή Βακαλό, έργα που έγιναν στο μάθημά μου την περίοδο της καραντίνας, χωρίς τη φυσική παρουσία κανενός από εμάς.

Όσοι θέλετε να θαυμάσετε το «θέλω» και το «μπορώ», σε μια μικρογραφία ενός ηρωισμού που έπρεπε να σώσουμε και που πάντα πρέπει να σώζουμε.
Μαζί, θα δείτε και θα θαυμάσετε έργα μικρών μαθητών μου, παιδιών του δημοτικού, που με αφορμή τους ήρωες των μεγάλων, ζωγράφισαν τους δικούς τους, συγκινητικούς ήρωες, την πρώτη μέρα που συναντηθήκαμε μετά από τόσο καιρό.

Η γεύση της κραυγής είναι γλυκόξινη και όμορφη σα ρόδι. Είναι σε αμαξίδιο, αλλά έχει όλη τη θέληση να σπρώξει με δύναμη την ουσία των πραγμάτων, όπως έχουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έτυχε να έχουν οποιαδήποτε ιδιαιτερότητα.

Η γεύση της κραυγής, είναι η αληθινή απομόνωση εαυτού, που κάνει καλό, αν τη χειριζόμαστε σωστά.

Ελάτε να σας κεράσουμε ρακή και ρόδι, αλλά πιο πολύ, χαρά, αφού θα συναντηθούμε μετά από δύσκολους καιρούς, που, δυστυχώς, συνεχίζουν να είναι δύσκολοι.
Η Νίκη, ελπίζουμε και ευχόμαστε όλοι, να οδηγήσει χωρίς σκιές, στο φως

Φιλικά,
Η Άντζι


ΣΤΟΣΧΟΛΕΙΟ, Προποντίδος 51, 10444 Αθήνα, μετρό Σεπόλια ή Αττική.
Σάββατο 19 Νοεμβρίου 19:30 - 23:30
Επικοινωνία: angie_karatza@hotmail.com, 2105129248 και 6977149706 /

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου