Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

JOANNA DRIGO - Συνέντευξη

Η Joanna Drigo (Μ.Νταλούκας, Νοέμβριος 2011)

Πριν σας δώσω τη συνέντευξη, θέλω να πω δυο λόγια για την Ιωάννα ή Joanna. 

Η Joanna Drigo είναι μία από τις σημαντικότερες  παρουσίες του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού. Την φωτογράφισα μπροστά από σωρό κούτσουρα, για δύο λόγους. Ο πρώτος, είναι κυριολεκτικός: ζούμε στην εποχή των κούτσουρων.
Ο δεύτερος, είναι μεταφορικός.

Η  Drigo, ξεχωρίζει μπροστά, αφήνοντας πίσω της, όλα τα κούτσουρα, που προσπαθούν να μας πείσουν ότι έχουν ταλέντο. 

Το πραγματικό της όνομα , είναι Ιωάννα Δριγκοπούλου. Έδωσε εξετάσεις και πέρασε Πληροφορική, στο «Παπί», δηλαδή στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Αλλά, η Ιωάννα, αποχαιρέτησε το Παπί  και την ποταμιά της Τεχνολογίας, για να βρεθεί στον εξαίσιο χώρο της Τέχνης. Ευάλωτη, όμως πάντα χαμογελαστή, φέρνει έναν άλλο αέρα, πολύ αλλιώτικο από εκείνον που φέρνουν οι διάφορες σκληρές μπουζουκόβιες που παρεπιδημούν στα λεγόμενα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. 

Της ζήτησα να της κάνω ένα Screen Test. Αυτό το δίδαξε ο μεγάλος Andy Warhol. Εκείνος πίστευε –και είχε δίκιο- πως αν βάλουμε κάποιον μπροστά σε μια κάμερα, θα φανεί αμέσως αν πρόκειται για καλλιτέχνη ή ψώνιο.
-Και τι πρέπει να κάνω; με ρώτησε η Ιωάννα
-Τίποτα, απλά να κοιτάς την κάμερα, όσο θα ακούμε το τραγούδι σου
-Και ποιο από τα τραγούδια μου διάλεξες;
-Το «Αλλεργία στις Δεσμεύσεις»  Έβαλα λοιπόν την Ιωάννα μπροστά στην κάμερα. Το τεστ, απέδειξε, ότι είναι ανεπιτήδευτη, ζεστή, αληθινή, δεν ποζάρει, ρε παιδί μου φαίνεται πως δεν είναι γεια σου το άτομο.
Πιο πίσω, είχα βάλει την φίλη μου Ξένια. Η Ξένια απέδειξε πως είναι μανιώδης καπνίστρια και της εύχομαι, εκεί στα ξένα που βρίσκεται, κάποτε επιτέλους να μπορέσει να κόψει το τσιγάρο.
Αλλά λέγαμε για την Ιωάννα.

Για την Ιωάννα που την συνάντησα εκείνη την αξέχαστη μέρα...που φορούσε μια Σκωτσέζικη φούστα...που μου είπε «Κάποιες τέτοιες ώρες γεννιούνται τα Όνειρα», και που από τότε, ένα της Όνειρο τρύπωσε στο μυαλό μου. Το βλέπω τις νύχτες, μη σας πω και τη μέρα. Είμαι λέει εγώ, μαζί της και καίμε τα κούτσουρα. Αλλά τα κούτσουρα, γαμώτο τους, δεν τελειώνουν. 

Η συζήτηση με την Joanna Drigo, έγινε τον Νοέμβριο του 2011

1 σχόλιο:

  1. Τέτοιες φίλες έχεις σαν την όμορφη Ξένια και φαίνεσαι ακομα 30 κουφάλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή