Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

ΕΛΕΝΑ aka Dogmother

Ή Έλενα! Μυστική πράκτωρ της Ποίησης, με το κωδικό όνομα Dogmother. Δεν θυμάμαι πώς είχα ανακαλύψει το σπίτι της. Πήγαινα απροειδοποίητα και χτυπούσα το κουδούνι.
-Τι θες;
-Ήρθα να δω, τι κάνεις σήμερα
Κάθε φορά, έκανε κάτι διαφορετικό. Άλλοτε απενεργοποιούσε βόμβες, άλλοτε ακινητοποιούσε κόμπρες. Μια φορά, την είχα δει να μαγειρεύει πατάτες.
Ο Θωμάς ήταν εκεί, και με κοιτούσε καχύποπτα, του στυλ «τι διάολο θέλει πάλι αυτός ο τύπος». Κόβω το κεφάλι μου, με υποψιαζόταν για μπάτσο.
Την ρωτούσα συνέχεια να μάθω τα κόλπα της. Εκείνη μου έλεγε λίγα, αλλά τα καλύτερα, τα έκρυβε σε ένα ντουλάπι. Λέξεις. Ήθελα να βρω, πίσω από τις λέξεις τις σκέψεις. Χα, κάποτε, της ξέφυγε πώς ήταν η ανεψιά του Μηλιώκα.  Μου είπε αυστηρά να μην το πω πουθενά, αλλά θέλω να την εκδικηθώ για αυτό που έπαθα,  και  να τώρα το λέω.
Τι έπαθα; Δεν έπαθα, έμαθα.

Έμαθα, πως το «Κατάρα, πάντα διέφερα» είναι αναγκαίο για να φθάσεις στα Ποιήματα. Αλλά είναι οδυνηρό, και το ξέρεις. 

5 σχόλια:

  1. αυτη η φωνη μου θυμιζει μια γυναικεια φωνη σε ενα κομματι των ffc..ειναι η ιδια μηπως?απο το 2:30 και μετα ακουστε..
    http://www.youtube.com/watch?v=8T9e29ts_ps

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετικά τα άρθρα σας κύριε Νταλούκα. Θα ήταν υπέροχο αν γράφατε κάποιο για έναν από τους μεγάλους εκφραστές του ελληνικού αντεργκράουντ, Σπύρο Φάρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Για τον Σ.Φάρο έχω γράψει κάτι λίγα σχετικά με το τραγούδι του Drifters ( αναφέρεται στον Καλτεζά)- δες τα Labels . Μια μεγαλύτερη παρουσίαση του έργου του, στο μέλλον.

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστώ και καλή συνέχεια στην υπέροχη δουλειά σας.

      Διαγραφή