Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Το τραγούδι με τα «Κατεχόμενα» του Παντελίδη και πώς θάφτηκε από τους κακόβουλους του εγχώριου «Lifestyle».

Πολύς λόγος έγινε για το τραγούδι του Παντελή Παντελίδη, που περιείχε τη λέξη «Κατεχόμενα».
Ξεσηκώθηκαν τότε, διάφοροι που κουνούσαν οργισμένοι το δάχτυλο, φωνάζοντας πως, ήταν απαράδεκτο.
Όλοι αυτοί, ισχυρίζονταν, πως ήταν προσβλητικό για την Κύπρο, και στήριζαν την "επιχειρηματολόγία" τους, στο ότι, δεν μπορεί η λέξη «γκόμενα» να συνδυάζεται με την λέξη «κατεχόμενα».

Με συγχωρείς για τα επόμενα
μα έχω εξετάσει τα ενδεχόμενα
πλέον θυμίζεις σκάρτη γκόμενα
που τριγυρνά στα κατεχόμενα

Ο Παντελίδης είχε βέβαια εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα, πλην ενός: να πέσει σε βλάκες!
Ήταν φανερό το νόημα του τραγουδιού: Η γκόμενα, ήταν τόσο πουλημένη, τόσο σκάρτη, που παρομοιαζόταν μ εκείνους που περνούν στο κατεχόμενο μέρος της Μεγαλονήσου, για να παίξουν στο Καζίνο, ν αγοράσουν φθηνή βενζίνη κι αφορολόγητα.
Το τραγούδι, αναφερόταν σε πρώτο επίπεδο στην ερωτική προδοσία, αλλά σε ένα δεύτερο, ήταν ένα ράπισμα για κάθε βολεψάκια, που νομιμοποιεί τα κατεχόμενα, με την δική του καταναλωτική παρουσία.

Οι ηλίθιοι λοιπόν, δεν κατάλαβαν γρι, από το νόημα εκείνων των στίχων. Και θεωρούσαν ότι, δεν μπορεί να αποκαλείται η Κύπρος «γκόμενα»- το άκουσα κι αυτό- που τριγυρνά στα «κατεχόμενα».

Αλλά αυτοί που παρερμήνευαν το τραγούδι, δεν θα ενοχλούσαν τόσο τον Παντελή, όσο αυτοί, που με αφορμή το τραγούδι, άρχισαν να εκτοξεύουν πηχτή λάσπη.
Στους τελευταίους, ανήκει και η Φαίη Σκορδά.

Η ξανθιά παρουσιάστρια, στην εκπομπή της στον ΑΝΤ1, άρχισε να λέει κάτι ιστορίες για αγρίους. Είπε, ότι ήξερε κοπέλες (ελεφρών ηθών)  που πήγαιναν να δουν τον Παντελίδη, έτοιμες για όλα τα «ενδεχόμενα».
Συγκεκριμμένα είπε...


"...Δεν έχει σπουδές ο Παντελίδης...Εγώ ξέρω ότι κάποιες κοπέλες από Αθήνα, όταν ήταν ο Παντελίδης στη Θεσσαλονίκη, ταξίδευαν μόνο και μόνο για να τον δουν από κοντά και αν προκύψει και κάτι προέκυψε..Τον ποθούσαν ερωτικά...αυτό με γεια του και χαρά του.
Αλλά το να βγει, και να κάνει μια ομοιοκαταληξία χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες, νομίζω ότι δεν είναι ωραίο. Λίγο ψωνίζεσαι και δεν ξέρεις που είναι τα όρια και μέχρι που σε παίρνει
Πηγαίνουν οι κοπέλες εκεί, τον γουστάρουνε, θέλουνε να περάσουνε μια νύχτα μαζί του... Ψωνίστηκε κι αυτός...."


Η Φαίη Σκορδά, με αφορμή το τραγούδι, έβγαλε όλη τη χολή της για τον Παντελή Παντελίδη, αποκαλώντας τον: αμόρφωτο, ψωνισμένο, και αντικείμενο φαντασίωσης των ελαφρών ηθών γυναικών.
Η φράση δε «αν προκύψει και κάτι...προέκυψε», δεν απέκλειε καθόλου το ενδεχόμενο, να προέκυπτε και κάτι από την πλευρά του Παντελίδη.

Αυτό, υπερέβαινε την κριτική, και άγγιζε τη συκοφαντία.
Η ξανθιά ανεγκέφαλη παροσυιάστρια (για την οποία πολύ αμφιβάλλουμε, αν γνωρίζει τι είναι τα κατεχόμενα), μπορούσε φυσικά να διαφωνεί με την «ομοιοκαταληξία», αλλά δεν μπορούσε να βρίζει έναν άνθρωπο που δεν της είχε φταίξει σε τίποτα.
Τώρα, δικαιολογημένα, εισπράττει την  οργή του κόσμου



1 σχόλιο: