Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Exhibitionism – The Rolling Stones/ Έκθεση αφιερωμένη στην ιστορία των Rolling Stones, ανοίγει σήμερα στην Νέα Υόρκη



Μια έκθεση αφιερωμένη στις Κυλιόμενες Πέτρες (που συνεχίζουν να κυλούν!), παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, φέτος την Άνοιξη, στο Λονδίνο.
Τεράστια σε αριθμό εκθεμάτων και πλούτο πληροφοριών, η Έκθεση Exhibitionism – The Rolling Stones, μεταφέρεται τώρα στην Νέα Υόρκη, και στο Industria Superstudio (775 Washington Street) στο West Village.



Φωτο: Έξω από το Chelsea flat, πρώτο στρατηγείο του συγκροτήματος (1962)

Οι επισκέπτες περιηγούνται σε 9 θεματικούς χώρους, όπου και καταγράφεται η πορεία του θρυλικού συγκροτήματος. Πρώτος χώρος, μία εντυπωσιακή αναπαράσταση του διαμερίσματος στο Chelsea, όπου συγκατοικούσαν το 1962-1963 οι Mick Jagger, Keith Richards και Brian Jones. 
Σαν σε χρονομηχανή, μπορείς να μεταφερθείς στην εποχή και να δεις, ακριβώς το πώς ζούσαν: ξέστρωτα κρεβάτια, σωρούς από άπλυτα πιάτα, γόπες παντού, άδειες μπύρες και τα 45άρια δισκάκια (Willie Dixon, Muddy Waters κ.α) που άκουγε η παρέα. 

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες θεματικούς χώρους, περιλαμβάνει τεκμήρια για τα ιστορικά εξώφυλλα δίσκων.
Διαφημίσεις του 1978, στο περιοδικό Ebony, δείχνουν την πηγή έμπνευσης του Peter Corriston, για το εξώφυλλο Some Girls.
Φωτογραφίες του Andy Warhol, νεαρών που φορούν στενά μπλουτζήνς και που διαγράφουν εξόγκωμα στο επίμαχο μέρος, δείχνουν το πώς έγινε το Sticky Fingers.

Η Έκθεση παρουσιάζει ανέκδοτο ηχητικό και βίντεο υλικό, ρούχα, αντικείμενα και μουσικά όργανα που χρησιμοποιούσαν οι Rolling Stones.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου