Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

UNICEF - Οι τρείς καλύτερες φωτογραφίες της χρονιάς!

Η φωτογραφία του Arez Ghaderi, που κέρδισε φέτος, το Πρώτο Βραβείο της UNICEF, δείχνει ένα κορίτσι σε σκουπιδότοπο, να απλώνει χαρούμενο την μαντίλα του.
Η φωτογραφία, αποτυπώνει την εκπληκτική ικανότητα που έχουν τα παιδιά, να μετατρέπουν σε παράδεισο, τις πιο αντίξοες συνθήκες ζωής. Το κοριτσάκι, δεν γελά επειδή είναι φτωχό- όχι, ούτε η φτώχια ούτε ο πλούτος φέρνουν ευτυχία. Το κοριτσάκι γελά επειδή είναι παιδί, και μας στέλνει το μήνυμα:

Στη ζωή φίλε μάθε να γελάς, ακόμα και αν η γαμωτύχη σε ρίξει να ζεις στα σκουπίδια.

Ο Ιρανός φωτογράφος Arez Ghaderi, συνάντησε την μικρή, σε τοποθεσία της επαρχίας Razavi Khorasan, του Βορειο ανατολικού Ιράν. Εκεί, πολλές πάμφτωχες οικογένειες, έχουν στήσει τις παράγκες τους, και αγωνίζονται με κάθε τρόπο, να επιβιώσουν.



Το Δεύτερο Βραβείο, κέρδισε η φωτογραφία του Παλαιστίνιου φωτογράφου Ali Nouraldin: προσφυγόπουλα, μέσα στις λάσπες,  παρακολουθούν προβολή κινηματογραφικού έργου, στον καταυλισμό της Ειδομένης.

Το Τρίτο Βραβείο, δόθηκε στον Σύριο φωτογράφο, Mohammed Badra.
Η φωτογραφία, δείχνει δύο κοριτσάκια ντυμένα με καλά ρούχα, λες και είναι έτοιμα να πάνε σε γιορτή. Όμως οι τοίχοι του σπιτιού, είναι τρυπημένοι από σφαίρες. Τα κορίτσια, βρίσκονται στην Δούμα, την πόλη του μαρτυρίου, κοντά στην Δαμασκό. Τα παιδικά πρόσωπα, η εορταστική τους εμφάνιση, εννοούν, πως στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο αυτή πόλη, δεν λείπει η ελπίδα. Η ζωή ανθίζει ακόμη κι εδώ, ανάμεσα στα ερείπια, σαν ένα μικρό λευκό λουλουδάκι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου