Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Παύλος Σιδηρόπουλος- Γράμμα στον Νίκο Τσιλογιάννη (1973)

Φωτο: Τα Μπουρμπούλια - η πρώτη σύνθεση.
Από αριστερά: Παντελής Δεληγιαννίδης, Βασίλης Ντάλλας, Νίκος Τσιλογιάννης, Παύλος Σιδηρόπουλος. Φωτογραφία αγνώστου, 1972.


Γράμμα του Παύλου Σιδηρόπουλου, στον Νίκο Τσιλογιάννη, πιθανώς τον Νοέμβριο του 1973.
Ο Παύλος, γράφει από το ξενοδοχείο Ωκεανίς, στη Ν.Κρήνη, κοντά στο κλαμπ Ρέμβη, όπου εμφανίζεται, με ένα άγνωστο για μας σχήμα, που αποτελείται από αυτόν, τον Βικ Μάρτιν, και κάποιον Πετ.


Ένα σπάνιο ντοκουμέντο για τα Μπουρμπούλια και τον Παύλο Σιδηρόπουλο...

Φωτο: Η αρχή και το τέλος του τετρασέλιδου γράμματος

Το γράμμα, ξεκαθαρίζει λίγο, τι έχει συμβεί, όταν ανέβηκαν τα Μπουρμπούλια στην Θεσσαλονίκη, και αναφέρει τον οριστικό χωρισμό του Σιδηρόπουλου, με την Ρένα Κ.

Αναφέρει επίσης, πως το σχήμα γράφει δικά του τραγούδια, σε αγγλικούς στίχους του Παύλου και μουσική Βικ Μάρτιν.
Δεν γνωρίζουμε τίποτα για αυτά τα τραγούδια, που όπως γράφει ο Παύλος, θυμίζουν Procol Harum.

Για να δείτε το pdf, με όλες τις σελίδες, από το τετρασέλιδο γράμμα του Παύλου, πρέπει να είστε συνδρομητής στην ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ, ώστε να έχετε πρόσβαση στις ΚΡΥΦΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ του μπλογκ. 

Οι ΚΡΥΦΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ, περιλαμβάνουν σπάνια ντοκουμέντα, από τα Αρχεία του Ελληνικού Ροκ, των Ελλήνων Υπαρξιστών, της Αντιδικτατορικής Νεολαίας, το Αρχείο Γρηγόρη Λαμπράκη, της δεκαετίας του 1980, και άλλα τεκμήρια που φθάνουν στο σήμερα, και που διαφωτίζουν την έρευνα, της ιστορίας της ελληνικής νεολαίας.Μάθετε πώς μπορείτε να γίνετε συνδρομητής, ΕΔΩ.2 σχόλια:

 1. Καλημέρα. Αυτή δεν είναι η πρώτη σύνθεση.
  Στην πρώτη τους σύνθεση, πέραν των Βασίλη Ντάλα και Νίκου Τσιλογιάννη, στα Μπουρμπούλια ήταν ο κιθαρίστας Τάκης Ανδρούτσος και στα πλήκτρα ο Άρης Τασούλης.

  http://www.ogdoo.gr/prosopa/synenteykseis/takis-androytsos-i-kithara-ton-peloma-bokioy

  Ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εννοείται η πρώτη σύνθεση ως ανεξάρτητο συγκρότημα, που παρουσιάζει δικά του τραγούδια, και όχι ως σχήμα που συνοδεύει τον Σαββόπουλο. Η σύνθεση που αναφέρεις, είναι με τον Σαββόπουλο.

   Διαγραφή