Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Χοντρό φάουλ του μπλογκ «Ελευθερία ή Τίποτα»

Σε σοβαρό φάουλ υπέπεσε το μπλογκ «Ελευθερία ή Τίποτα», αφήνοντας τον Λήτη να πλανάται με την εντύπωση, ότι εγώ, τον χαρακτήρισα, πουλημένο.
Στην πραγματικότητα, ο χαρακτηρισμός που απέδωσα, ήταν ακριβώς ο αντίθετος. Έγραψα πως, ο Λήτης μπορεί να επιχορηγήθηκε από το κράτος, όμως «διατήρησε πάντα τα πιστεύω και την αυτονομία του».
Το άρθρο μου, αφορούσε, στο αν είναι παραδεκτό, ένας ρόκερ, να επιχορηγείται (διαβάστε το ΕΔΩ).

Δεν ξέρω ποιοι καλοθελητές, μετέφεραν στον Λήτη διεστραμμένο το νόημα του άρθρου, διότι ο ίδιος δεν το διάβασε, του το «ψιθύρισαν» άλλοι.
Έτσι, στη συνέντευξη που δίνει στον Ελευθεριακό, αναφέρεται οργισμένος σε μένα, έχοντας την εντύπωση, ότι τον είχα πει πουλημένο.
Ο Ελευθεριακός, που ασφαλώς, γνώριζε το τι είχα γράψει, όφειλε να του ξεκαθαρίσει την πλάνη. Δεν το έκανε. Συνεπώς, δια της σιωπής του, συνετέλεσε, σε μία λασπολογία.


Μπορείτε να δείτε την συνέντευξη του Λήτη, στον Ελευθεριακό, ΕΔΩ.




8 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Μανώλη.
    Καραρχήν, απο που βγαζεις το συμπέρασμα ότι εηώ ήξερα τι εχει ειπωθει μεταξύ εσού και του λήτη; Κάνεις μεγάλο λάθος, δεν ξέρω για τον καθένα που αναφέρεται σε μια συνέντευξη τι είχει πει και τί όχι. Πώς βγήκε αυτό το συμπέρασμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να μην το ήξερες, έχεις ευθύνη.
      Δια της συνεντεύξεως, μεταδίδεται η «πληροφορία» πως χαρακτήρισα τον Λήτη πουλημένο. Ο δημοσιογράφος,
      ερευνά προκαταβολικά, πριν αναρτήσει μια είδηση, με αίσθημα ευθύνης, την ακρίβεια της πληροφορίας ή της είδησης που πρόκειται να μεταδώσει.
      Ο δημοσιογράφος, θεωρεί πρώτιστο καθήκον του προς την κοινωνία και τον εαυτό του, τη δημοσιοποίηση όλης της αλήθειας. Θεωρεί επίσης, προσβολή για την κοινωνία και πράξη μειωτική για τον εαυτό του τη διαστρέβλωση, την απόκρυψη, την αλλοίωση ή την πλαστογράφηση των πραγματικών περιστατικών. Και επανορθώνει, χωρίς χρονοτριβή, με ανάλογη παρουσίαση και ενδεδειγμένο τονισμό, ανακριβείς πληροφορίες και ψευδείς ισχυρισμούς, που προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψη του ανθρώπου και του πολίτη. Είναι βασικές αρχές του κώδικα δεοντολογίας.

      Διαγραφή
  2. Δεν ξέρω τον κωδικα δεοντολογίας, γιατι δεν ειμαι δημοσιογράφος. Αποκατέστησα και ανέλαβα την ευθυνη που μου αναλογεί στο Facebook.
    Σε ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι λάθος να τα χώνεις στον Ελευθεριακό. Έντιμα και ωραία ξηγιέται στο βίντεο με παρότρυνση σε οποιον γουσταρει να πατήσει το λινκ την ώρα της αναφοράς στον Μανόλη από τον Λήτη. Γιαυτό τον λόγο βρέθηκα σε αυτό το άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά, εδώ ταιριάζει η παροιμία "Να σε κάψω Γιάννη, να σ αλείψω μέλι"

      Διαγραφή
    2. αφηστε χωρο και για κανεναν νεο εσεις οι μαθουσαλες πια!!! η ''επιθεση'' ενος παλαιοτερου θα επρεπε να γινει με τροπο μαλακο και οχι να πεσετε να τον φατε! αδικο γιατι ειναι εντιμο και ευγενικο παιδι και δεν ειχε προθεση να σας θιξει κυριε νταλουκα.εσεις πρωτος κυριε νταλουκα παρα την πειρα και τα χρονια σας εχετε υποπεσει σε χοντρα ατοπηματα-κυριως με το βιβλιο των ηρωων του τρομου και τη σχεση σιδηροπουλου-γιολας.αν και στις μετεπειτα εκδοσεις κανατε τις απαραιτητες διορθωσεις κατοπιν διαμαρτυριων και παραδεχτηκατε το λαθος σας στην αδερφη του παυλου.ή κανω λαθος????

      μην κρινουμε λοιπον αλλους με τροπο επιδεικτικα υπερβολικο και με αυστηρο διδακτικο υφος αν δεν αυτολογοκριθουμε πρωτιστα.ευχαριστω.

      Διαγραφή
    3. Κάνετε λάθος- το μπλογκ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΤΙΠΟΤΑ έχει προσφέρει σημαντική πληροφόρηση, αλλά σε αυτή την περίπτωση έκανε φάουλ. Το Βιβλίο των Ηρώων, αποτελεί μυθοπλασία, πάνω σε πραγματικά όμως γεγονότα, Για το βιβλίο αυτό, ποτέ δεν αναθεώρησα ή έκανα διορθώσεις. Ούτε έγιναν "μετέπειτα εκδόσεις". Πού τα είδατε αυτά;; Σας έχουν πληροφορήσει λάθος.

      Διαγραφή
  4. Για μένα το θέμα θεωρείται λήξαν και καλό θα είναι να μην το συνεχίζουμε με όποιον τρόπο.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή