Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Τα δύο ιστορικά μπαρ του Λονδίνου, Henekey’s και Finch’s. Φωτογραφίες Σίμου Τσαπνίδη.

Νεαρή αγγλίδα, παίζει κιθάρα και τραγουδά, έξω από το ιστορικό Henekey’s μπαρ, στο Λονδίνο. (Φωτ. Σίμος Τσαπνίδης, Ιούλιος 1966)


Κατά την διάρκεια  του Swinging London, δύο ήταν τα σημαντικότερα μπαρ στο Λονδίνο, τα Henekey’s και Finch’s. Βρίσκονταν σε μικρή μεταξύ τους απόσταση, και τα δύο στον περίφημο δρόμο Portobello, επί του οποίου και διεξαγόταν εμπόριο,ανάλογο, του ελληνικού  Γιουσουρούμ.


Έξω από το Henekey’s. Η Έλενα, δεύτερη σύζυγος του υπαρξιστή Βλαδίμηρου Μακ, διαλογίζεται καθισμένη στο πεζοδρόμιο (Φωτ. Σίμος Τσαπνίδης, Ιουλ 1966)

Η περιοχή, προσήλκυε  τη ροκ νεολαία, και πολλούς «αναζητητές» ή «παράξενους», διάφορων τάσεων : μπητνίκους, υπαρξιστές, mods, ποιητές, συγγραφείς, ζωγράφους, μουσικούς, ηθοποιούς και γενικά  καλλιτέχνες. Ο καθένας είχε κάποιο λόγο να βρεθεί εκεί. Άλλος, για να δει, να βρει έμπνευση, άλλος για να αγοράσει ένα παλαιό,  ή φθηνό έπιπλο, περίεργο αντικείμενο ή και ρούχο, άλλος έφθανε φορτωμένος ως  αυτοσχέδιος έμπορος, άλλος για να παίξει κιθάρα και να βγάλει λίγα χρήματα, άλλος δια να ζητήσει βοήθεια από τον εκεί εδρεύοντα «Στρατό Σωτηρίας». Άλλος για καμάκι, και άλλος για  joint, speed,  ή άλλη  «ουσία». Δεν είχαν όλοι την ίδια προέλευση ή νοητική κατεύθυνση, αλλά σχεδόν όλοι, κατέληγαν για ποτό, στα δύο περίφημα μπαρ, το Henekey’s και το Finch’s.


Δείτε άλλες εκπληκτικές φωτογραφίες, και διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου