Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Λεύκωμα Γιόλας Αναγνωστοπούλου

Φωτο: Η Γιόλα Αναγνωστοπούλου και οι συμμαθήτριές της, στην τελετή αποφοίτησης. Τάξη ΣΤ2, του Pierce College (Ιούνιος 1973).

Στις Κρυφές Σελίδες του μπλογκ.

Η Γιόλα Αναγνωστοπούλου, και συμμαθήτριές της του Pierce College, γράφουν σκέψεις, ποιήματα, και τις αναμνήσεις τους, από τα χρόνια τους, στο κολέγιο (1967-1973).

Το Pierce College, Αμερικανικό Κολέγιο Θηλέων με ελληνίδες όμως μαθήτριες, δεν ήταν υποχρεωμένο να ακολουθεί τις χουντικές εγκυκλίους συμμορφώσεως, και γι αυτό, οι κοπέλες, ανέπτυσσαν σημαντικές δράσεις.
Το Λεύκωμα, είναι ένα από τα σημαντικά ντοκουμέντα που έχουμε, στην μελέτη της νεανικής διάθεσης, στην εποχή της δικτατορίας. 

Γραμμένο, τον Χειμώνα του 1972, με Άνοιξη του 1973, λίγο πριν το τμήμα, ΣΤ2, αποφοιτήσει.
Γράφουν οι μαθήτριες:

Γιόλα Αναγνωστοπούλου, Μαίρη Βιδάλη, Τασούλα Παπαχελά, Ντάνυ Γεωργιλά, Ολυμπία Κουζιώρτη, Αλίκη Μανδάλη, Μπιάνκα Γκλαβάνη, Λίλα Μαδούρου, Αγγελική Παντελίδου, Νέλλυ Δελούκα, Μαριλένα Παναγοπούλου και Μάρμπυ Πιμπλή.

3 σχόλια:

  1. Κυριε Νταλουκα, παρακαλω κατεβαστε αυτη τη φωτογραφια, για την οποια δεν εχετε παρει αδεια δημοσιευσης, οπως κανατε για τις φωτογραφιες του βιβλιου σας. Βρισκομαι αναμεσα στις εικονιζομενες και σας διαβεβαιω οτι η Γιολα την ημερα αυτης της φωτογραφισης απουσιαζε και δεν συμμετειχε, αρα δεν εμφανιζεται στη συγκεκριμενη φωτο. Επισης, το ονομα ειναι Μαρμπυ και οχι Μπαρμπυ. Να αντιγραφετε σωστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μανώλης Νταλούκας7 Ιουλίου 2019 στις 1:41 π.μ.

      Κυρία μου έχω πάρει άδεια δημοσίευσης για όλες τις φωτογραφίες που υπάρζουν στο βιβλίο μου και που εδώ ανεβάζω. Η άδεια για την συγκεκριμένη φωτογραφία μου δόθηκε από την ίδια τη Γιόλα, η οποία και εμφανίζεται ακριβώς πίσω από την Μαίρη Βιδάλη (την κοπέλα που κρατάει το πλακάτ που γράφει ΣΤ2). Όσον αφορά στο όνομα Μάρμπυ έχετε δίκιο. Συγνώμη αν εκ παραδρομής σας έκανα Μπάρμπυ.

      Διαγραφή
  2. χωρις να θελω να εμπλακω αναμεσα σας και σεβομενος την επιθυμιας της εικονιζομενης να μην θελει να εμφανιζεται σε δημοσια θεα για δικους της λογους δεν μπορω να καταλαβω την διαμαρτυριας της.ακομη και την αδεια σας να μην ειχε ο δημοσιογραφος εδω δεν εκανε κατι μεμπτο ισα ισα που σας εξυμνει. γιατι να μην βγει στην επιφανεια ενα ντοκουμεντο φωτογραφικο που σας τιμα?δεν το αντιλαμβανομαι.το μονο λαθος ειναι το ορθογραφικο ως προς το ονομα σας που ειμαι σιγουρος οτι εγινε εκ παραδρομης.ρε παιδια αν δεν θελετε να μην βγαινει τιποτα προς τα εξω ακομη και αν σας εκθειαζει τοτε να τα βαλουμε ολα σε μουσεια και μαυσωλεια.τωρα αν ειναι τοσο σοβαρος ο λογος που δεν θελετε να εμφανιζεται η εικονιζομενη βαλτε εικονιδια αποκρυψης τυπου μωσαικο.αν θελει η εικονιζομενη να αναφερει και τους λογους που δεν θελει να εμφανιζεται ας το πει.να καταλαβουμε και εμεις γιατι οταν καποιος επαινειται δεν επιθυμει την προβολη του.ευχαριστω.νικος π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή