Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017

Παύλος Σιδηρόπουλος, Νικόλας Άσιμος και άλλοι του ροκ και του πανκ , στην Συναυλία του ΑΚΟΕ, Δεκ 1983

Παύλος Σιδηρόπουλος στην συναυλία του ΑΚΟΕ (Φωτ. Γιώργος Τουρκοβασίλης, 1983, ΑΡΧΕΙΟ Μ.Νταλούκα).

Φωτογραφίες, από την συμμετοχή του Παύλου Σιδηρόπουλου και άλλων μουσικών της τότε ροκ και πανκ σκηνής, στην ιστορική  συναυλία του ΑΚΟΕ, στο Σπόρτιγκ.


Νικόλας Άσιμος και Κροκάνθρωποι, στην συναυλία του ΑΚΟΕ (Φωτ. Γ Τουρκοβασίλης, 1983, ΑΡΧΕΙΟ Μ.Νταλούκα)


Η συναυλία έγινε στις 19 Δεκ 1983, στο γήπεδο ΣΠΟΡΤΙΓΚ.και είχε διοργανωθεί, από το ΑΚΟΕ (Απελευθερωτικό Κίνημα Ομοφυλόφιλων Ελλάδας) και τα περιοδικά ΑΜΦΙ και ΚΡΑΞΙΜΟ.
Η διοργάνωση είχε γενικό τίτλο-σύνθημα «Για την Απελευθέρωση της Ομοφυλόφιλης Επιθυμίας»,
και έναν εξαιρετικά ριζοσπαστικό πολιτικό λόγο. Αποτελούσε την πρώτη μεγάλη εκδήλωση μετά το Συνέδριο «Σεξουαλικότητες και Πολιτική» που έγινε στο Γαλλικό Ινστιτούτο, τον Νοέμβριο του 1982.
Ο Παύλος Σιδηρόπουλος, και άλλοι μουσικοί   (Άσιμος, EX-HUMANS, ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ, Αρλέτα, Συμμορία, Λήτης και Ιζόλδη κ.α), συμπαραστάθηκαν στους τότε αγώνες του ΑΚΟΕ, αφού ανήκαν στα τότε κινήματα της αμφισβήτησης. 

Ο Π Σιδηρόπουλος, δεν είχε μαζί του, τους Απροσάρμοστους, ήταν η περίοδος που είχαν τσακωθεί (σε κάθε οικογένεια τσακώνονται και μετά τα βρίσκουν).
Όπως βλέπετε σε μία από τις φωτογραφίες του Γιώργου Τουρκοβασίλη, τον συνοδεύει μόνο ο Τόλης Μαστρόκαλος, στο μπάσο. Το συγκρότημα Συμμορία που σχημάτισαν οι αδελφοί Σπυρόπουλοι, ως διάδοχο σχήμα των Σπυριδούλα, μετά την κυκλοφορία του δίσκου "Νάυλον Ντέφια και Ψόφια Κέφια" (Φωτ. Γ Τουρκοβασίλης, ΑΡΧΕΙΟ Μ.Νταλούκα)


Οι Ex Humans, από τα πρώτα σχήματα του ελληνικού πανκ, στην συναυλία του ΑΚΟΕ (Φωτ. Γ Τουρκοβασίλης, 1983, ΑΡΧΕΙΟ Μ. Νταλούκα)


Οι ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ new wave διάθεσης, στην συναυλία του ΑΚΟΕ (Φωτ. Γ Τουρκοβασίλης, 1983, ΑΡΧΕΙΟ Μ.Νταλούκα)


Λήτης και Ιζόλλδη,  στην συναυλία του ΑΚΟΕ (Φωτ. αγνώστου, 1983, ΑΡΧΕΙΟ Μ.Νταλούκας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου