Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Το Bandcamp, στο πλευρό των Τρανσέξουαλς και εναντίον του Τραμπ.

Το Bandcamp, μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως πλατφόρμες πώλησης τραγουδιών, ανακοίνωσε πως αυτή την Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017, όλες οι εισπράξεις του, θα διατεθούν στο TLC (Transgender Law Center), μία μη κερδοσκοπική οργάνωση, που αγωνίζεται να σταματήσουν οι διακρίσεις κατά των τρανσέξουαλς στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο.

Η διάσημη πλατφόρμα, προβάλλει ιδιαίτερα καλλιτέχνες transgender, όπως τις Tyler Holmes (φωτο), Crissy Bell, Theda Hammel, Shannon Thompson και άλλες πολλές. Το bandcamp, διευκρινίζει πως η καμπάνια αυτής της Παρασκευής, είναι η απάντησή της, στην ξαφνική απόφαση του Ντόναλτ Τραμπ, να απομακρύνει όλους τους τρανσέξουαλς, από τον στρατό, και  να απαγορεύσει κάθε πρόσληψή τους, από στρατιωτικές υπηρεσίες. 

Μια ανάλογη και επιτυχημένη καμπάνια, είχε κάνει η ίδια πλατφόρμα, στις αρχές του χρόνου, όταν ο Τραμπ, είχε ανακοινώσει πως δεν θα δεχόταν στις ΗΠΑ, μετανάστες από συγκεκριμένες χώρες της Μέσης Ανατολής. Τότε, είχε συγκεντρωθεί, ένα τεράστιο ποσό, που δόθηκε ως βοήθεια, στην ACLU (American Civil Liberties Union) οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Είναι αλήθεια, ότι οι πολιτικές απόψεις του Τραμπ, απηχούν παραδοσιακές αντιλήψεις, που έχουν διαποτίσει βαθιά την αμερικανική κοινωνία, και προκαλούν εξοργιστικές διακρίσεις, κατά των  ομοφυλόφιλων, τρανσέξουαλ και άλλων «παράξενων». Τέτοιες αντιλήψεις, υπάρχουν δυστυχώς, σε όλες σχεδόν τις κοινωνίες της γης, και θα χρειαστούν αρκετά χρόνια, ώστε να θεωρούνται οι LBGT+ άνθρωποι φυσιολογικοί, και όχι άρρωστοι ή ανώμαλοι τύποι.

Φωτο: Η τρανς Shannon Thompson, τραγουδίστρια των Pandemix.

Καλλιτέχνες τρανσέξουαλς, που έχουν ανεβάσει τραγούδια τους στο bandcamp, είναι πολλοί. Μία από αυτούς, είναι και η Shannon Thompson, 27 χρονών, τραγουδίστρια του πανκ συγκροτήματος Pandemix.
H Shannon, μιλά για οπισθοδρομικές αντιλήψεις που έχουν ακόμη και γιατροί, που θεωρούν το τρανς κάτι αφύσικο και αρρωστημένο.
Σε συνέντευξή της, αναφέρει πως κάποτε πήγε σε έναν διάσημο γυναικολόγο της Αμερικής, ο οποίος την ρώτησε αν έχει κάνει τεστ Παπ. Όταν εκείνη του είπε, πως είχε γεννηθεί άντρας, ο επιστήμονας, γούρλωσε τα μάτια, και το θεώρησε αφύσικο, που μπροστά του, έβλεπε μια κοπέλα.

Φωτο: Η τρανς Theda Hammel

Μια άλλη αξιοσημείωτη τρανς που υπάρχει στο bandcamp, είναι η Theda Hammel
Η Theda, που έχει ως καλλιτεχνικό όνομα το HAMM, αποκαλύπτει στα τραγούδια της, πλούσια σκέψη αλλά και πληγωμένο τον συναισθηματικό της κόσμο. 





Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου