Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου 2017

Πέθανε η Pamela Leake, τραγουδίστρια των Morka

Έφυγε από κοντά μας η Pamela Leake (Πάμελα Ληκ), εκπληκτική ζωγράφος και η γλυκιά φωνή του ψυχεδελικού συγκροτήματος Morka.

Η Πάμελα, γεννήθηκε το 1945, στο Λονδίνο. Άφησε το σπίτι της, σε ηλικία 23 ετών, για να κάνει  ένα ταξίδι ζωής, πρώτα στην Τουρκία και μετά στην Ινδία, που ήταν το χίπικο όνειρό της. Ήρθε στην Ελλάδα το 1969. Μπήκε στο συγκρότημα Morka, το 1972, όπου και παρέμεινε ως τραγουδίστρια, μέχρι την διάλυσή τους, την Άνοιξη του 1973. Ερωτεύτηκε στην Ελλάδα και έγινε ουσιαστικά ελληνίδα. Δεν έφυγε από την χώρα μας, παρά μόνο, όταν αισθάνθηκε την αρρώστια στο σώμα της, το 2013.
Τότε γύρισε στο Λονδίνο, όπου και πέθανε πριν περίπου ενάμιση μήνα (Σεπτέμβριο 2017).Φωτο: Dream of a Hippy Girl. Pamela Leake, 1976.

Ως ζωγράφος, δημιουργεί τους πρώτους της ψυχεδελικούς πίνακες, το 1968, στην Τουρκία. 
Στην Ελλάδα, στην διάρκεια της Δικτατορίας και μετά, φιλοτέχνησε υπέροχες ζωγραφιές, με κεντρική αναφορά, τα Παιδιά των Λουλουδιών, το Χρυσό Κλειδί, το Τριπ και άλλα κλαμπ της χίπικης νεολαίας, βλέποντας τα πάντα με τα ωραία ψυχεδελικά της μάτια.
Το Πρότζεκτ Μάταλα, που θα εξελιχτεί  στοΣΧΟΛΕΙΟ, στις 10, 11 και 18 Νοεμβρίου 2017, θα εκθέσει πρωτότυπα έργα της, τιμώντας την Μνήμη της.

Περισσότερα για την Πάμελα Ληκ, δες ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου